Zikirmatik Çeşitleri

By | 26 Kasım 2014

Zikirmatikler zikir yada tesbih çekerken çektiğimiz sayıyı hafızasında tutatan eletlere denilir. Zikirmatik çeşitleri 3 tanedir. Birincisi ilk çıkan analog zikirmatiklerdir. İkincisi dijital zikirmatiklerdir. Üçüncüsü ışıklı dijital zikirmatiklerdir.

  1. Analog zikirmatikler ilk çıkan zikir matik çeşididir. Basit bir işleyisi vardır. Demir yada çelik cinsi bir malzemeden yapılmıştır. Sonraki çıkan zikirmatik çeşitlerine göre daha büyük ve daha ağırdırlar.zikirmatik-çeşitleri-
  2. Dijital zikirmatikler; plastik tarzı bir maddeden yapılmış zikirmatik çeşitlerindendir. Bu zikirmatik çeşidinin üstünde küçük bir ekran vardır. Ekranın içinde dijital rakamlarla çekilen zikir sayısı yazılmaktadır. Zikirmatiğe bağlı kayışlar vardır. Bu kayış sayesinde zikirmatik parmaklara takılabilmektedir. Böylece nerede olursanız olun hatta yürürken bile rahatlıkla zikir çekmeye devam edebilirsiniz. Bu tarz zikirmatik çeşitleri adeta küçük bir saat modeline benzemektedir. Dijital zikirmatiğin üstünde çektiğiniz sayıları ileri alabileceğiniz bir de düğme bulunmaktadır. Her renkte üretilmektedirler. Dijital zikirmatikler fiyat olarak da her bütçeye uygun fiyattadırlar.
  3. Işıklı Dijital Zikirmatikler; bu zikirmatik çeşitlerinin özellikleri hemen hemen dijital zikirmatik-çeşitlerizikirmatik çeşitleriyle aynıdır. İki grup zikirmatik arasında iki tane fark vardır. Birincisi ışıklı olmasıdır. Bu zikirmatik çeşidinde ışık göstergesi bulunmaktadır. Gösterge zikirmatiğin üstünde ki bir tuşa basılması ile çalışmaktadır. Işık fonksiyonu sayesinde geceleri ve karanlıkta çektiğiniz zikir sayısını görebilirsiniz. Diğer bir fark ise bu zikirmatik çeşidinin kutulu olmasıdır. Yine plastik malzemeden yapılmış şeffaf içini gösteren şık bir kutu içinde ışıklı zikirmatik çeşitleri satılmaktadır.

Zikirmatik çeşitlerini ihvan.com.tr sitesinden özellikle toptan siparişlerde çok uygun fiyata alabilirsiniz.