Zemzem Takımı

By | 17 Ekim 2014

zemzem-takimi

Mekke’de Haremi Şerif’te bulunan kuyudan çıkarılan suya zemzem suyu denilmiştir. Zemzem suyu bütün müslümanlar için çok önemli bir sudur ve kutsal su olarak tanımlanmaktadır. Zemzem suyu bu tek bir kuyudan çıkmaktadır ve tüm müslümanlara yetmektedir. Bu mucizevi yönüde kutsallığının önemini anlatmaya yetmektedir.

Mekke’ye Kabe’yi  ziyaret edip hac görevlerini yerine getiren hacılar ülkelerine dönerken hem kendileri için hemde sevdikleri için zemzem suyundan yanlarında getirmmektedirler.

Ne niyetle içilirse o niyeti kabul olan her türlü hastalığa şifa olan ve daha bir çok faydası olan kutsal zemzem suyu ona özel zemzem takımları eşliğinde misafirlere ikram edilmektedir.

zemzem-takimi-Zemzem suyunun O’na özel tasarlanmış Zemzem takımıyla ikram edilmesi müslümanların zemzem suyuna verdikleri önemin ve duydukları saygınında bir nevi göstergesidir.

Zemzem takımının genel özelliklerini şöyle tanımlayabiliriz; Zemzem takımı 6 küçük fincan, 1 sürahi ve 1 tepsiden oluşmaktadır. Zemzem  takımı gümüş, bakır, cam gibi bir çok malzemeden imal edilmektedirler. Zemzem takımının dış yüzeyi motiflerle  dizayn edilip özel tasarlanmaktadır. İçlerinde değerli taşlarında bulunduğu bir çok taş çeşidi kullanılarak motifler süslenmektedir. Zemzem takımı modelleri son derece estetik ve güzel bir görüntüye sahiptirler. Zemzem takımları zemzem suyu bittikten sonra bile sahipleri tarafından O kutsal suyun bir emaneti olarak vitrinlerin baş köşesinde özenle saklanmaktadır. Kısacası zemzem takımları bir eşyadan çok fazlası olarak hacılar için kutsal toprakların ve kutsal zemzem suyunun en önemli hatıralarından birisidir.