Zemzem Fincanı

By | 3 Kasım 2014

Zemzem suyunu içmek için yada ikram etmek için zemzem takımları kullanılmaktadır. Zemzem takımları 6 adet fincan 1 tepsi ve 1 sürahiden oluşmaktadır.

zemzem-fincanıZemzem fincanının en belirgin özelliği normal fincan boyutundan daha küçük olmasıdır. Yani zemzem fincanı küçüktür. Zemzem fincanının küçük olmasının sebebi zemzem suyudur. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz; Zemzem suyu nadir bulunan dünyada sadece Mekke’de bir kaynaktan çıkan kutsal ve değerli bir sudur. Hacılar Hac ve Umre’den dönüşte kısıtlı miktarda zemzem suyu yanlarında getirebilmektedirler. Getirdikleri zemzem suyunu çevrelerinde ki sevdikleriylede paylaşırlar. Fakat az olan zemzem suyunu büyük su bardağı yada fincanla ikram ederlerse zemzem suyu hemen biter ve doğal olarak herkese yetmez . Bu yüzden zemzem suyu ikram etmek için tasarlanan zemzem takımlarının fincanları küçük boyutlardadır. Zemzem fincanı ile ikram edilen zemzem suyu bu fincanlar sayesinde daha çok kişiye dağıtılır ve daha çok kişinin bu mübarek sudan içmesine olanak sağlanır.

zemzem-fincanı-

Zemzem fincanı şekil olarak aynı kahve fincanına benzer. Zemzem fincanı da kahve fincanı gibi taban kısmı dar ağız kısmı geniş kulplu tutma yeri olan fincandır. Zemzem fincanı estetik ve zerafet açısından da kahve fincanına benzemektedir. Zemzem fincanı ve bulunduğu takım değişik motifler ve taşlarla süslenip zarif ve güzel bir görünüme sahip olması sağlanır.

Zemzem fincanı tek olarak satılmaz zemzem fincanları zemzem takımının bir parçası olduğu için takım halinde satılmaktadır.