Zemzem Esans

By | 26 Eylül 2014

zemzemesanszemzem  esans; Çiçeklerin belli bölümlerinden çıkarılan yağın damıtılmasıyla elde edilmiş üründür. Esans kelime olarak Fransızca kökenlidir. Anlam olarak; koku özü anlamını taşımaktadır. Bitki ve çiçek özlerinden çıkarılan kokulu yağlardır ancak bildiğimiz yağlar gibi yayılıp iz bırakmazlar. Parfümlere göre daha keskin kokulu ve yoğundurlar. Birçok esans markası bulunmaktadır. zemzem esans bunlardan birisidir. zemzem esans doğala en yakın koku üretmektedir.

zemzem esans firmasının esans dışında; parfümleri, farklı abatlarda esans şişeleri, şık ve dekoratif parfüm ve esans şişeleri de yer almaktadır. Kokuların, esansların, parfümlerin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Osmanlı topraklarına II. Abdülhamit döneminde gelen ve padişahın ve kızlarının gözdesi olan kolonya Napolyon’un da en çok tercih ettiği kokuymuş. Her sabah Napolyon’un başına ve omuzlarına bir şişe dökülen kolonyanın mucidi ise bugün bile bilinmemektedir.

Kolonya, ilk geliştirildiği yıllarda, tıbbi amaçlı kullanılıyordu. Biberiye, portakal çiçeği, bergamot ve limondan oluşan karışım mide rahatsızlıklarında şeker üzerine damlatılarak alınıyordu. Zaman içerisinde değişimlere uğrayarak da esanslar, parfümler geliştirilerek bugünlerdeki yerini almış bulunmaktadır. zemzem esans gibi birçok esanslara ve çeşitlerine http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri
adresinden ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.