Yüzükler Modelleri

By | 9 Kasım 2014

yüzükler-modelleri-Yüzükler modelleri açısından çok fazla çeşitlilik göstermektedir. Yüzük bay, bayan ve çocuklar tarafından kullanılabilen bir takı çeşididir. Erkek ve çocuklarda daha az kullanılmakla birlikte bayanlarda daha sıklıkla kullanıldığı görülmektedir.  Her 3 kullanıcı grubunda da kullanılan yüzük modelleri çok çeşitlilik göstermektedir. Yüzükler modellerine göre klasik tarzda tasarlanmış yüzük modelleri, modern tarzda tasarlanmış yüzük modelleri, spor tarzda tasarlanmış yüzük modelleri, abiye tarzda tasarlanmış yüzük modelleri vb… gibi sınıflara ayrılabilirler. Bu saydığımız yüzük sınıflarını kısaca şöyle açıklayabilirizve örneklendirebiliriz;

yüzükler-modelleriSpor tarzda tasarlanmış yüzük modelleri genellikle gençlerin ve spor kesim giyinenlerin kullandıkları sade gösterişsiz yüzük modellerine denilmektedir. Üstü yazılı, figürlü, şekilli yüzük modelleri bu gruba örnek yüzük modellerindendir.

Klasik tarzda tasarlanmış yüzük modelleri genellikle orta yaş ve üstünün tercih ettiği yada yüzük modellerinde vazgeçilmeyen modellerin olduğu klasik yüzük modelleridir. Tek taş yüzük ve sıra taş yüzük modelleri ve altından yapılmış yüzük modelleri gibi.

Modern tarzda tasarlanmış yüzük modelleri genellikle yenilikçi, modaya ayak uyduran yada marjinal tarza sahip bayanların tercih ettikleri yüzük modelleridir. Simetrik şekilli ve desenli yüzük modelleri ve çok büyük tasarlanan yüzük modelleri gibi,

Abiye tarzda tasarlanmış yüzük modelleri ise özel günlerde giyilen abiye elbiselerle kombinlenen abartılı taşlı, görkemli, gösterişli yüzük çeşitleridir. Büyük taşlı, parlak taşlı yada sırf taş işlemeli dikkat çeken yüzük modelleri abiye tarzda tasarlanmış yüzükler modellerine örnek verilibilir.