Yasin Şerif Dinle

By | 16 Aralık 2014

yasin-şerif-dinle-Yasin Şerif dinlemek çok önemlidir. Peygamber Efendimiz (sav) Yasin-i Şerif hakkında;

“Yasin,Kur’an’ın kalbidir.Muhakkak o,bütün dertlere devadır.” diye buyurmuşlardır.

Peki Yasin Şerif dinlemek mi dah sevaptır okumak mı daha sevaptır diye bir soru aklımıza gelirse bu konuyla ilgili yapılan açıklamalar şu şekildedir;

Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Kur’ân okunduğu zaman onu dinleyin ve susun; belki ikram görürsünüz.” (A’raf, 7/204)

Kur’an-ı Kerim’i okumak sünnet, dinlemek ise farz-ı kifayedir. Sünnetin sevabı, farzın yanında denizde damla bile değildir. Din kitaplarında bildiriliyor ki:

  • Kur’an-ı kerimi dinlemek farz-ı kifayedir. İş gören, uyuyan ve camide namaz kılan veya vaaz veren yasin-şerif-dinleyanında, yüksek sesle, Kur’an-ı Kerim okumaya başlamak günahtır. (Redd-ül-muhtar)
  •  Farz-ı kifaye, bir kişi onu yapınca, diğerlerinden bu mesuliyet kalkar demektir. Yani bir kişi okunan Kur’an-ı Kerim’i dinlerse, başkaları dinlemeyip işlerine gidebilir, onlara günah olmaz. Ama orada dururlarsa dinlemeleri gerekir.
  • Kur’an-ı kerim okuyanı dinleyenler varsa, onların farz işlemelerine sebep olduğu için, Kur’an okuyan ayrıca sevaba kavuşur.

Kuran’ın bir suresi olan Yasin Şerif dinlemek içinde bu açıklamaların hepsi geçerlidir.

Yasin Şerif dinlemek için bir çok hocanın kıraati olan sesli kayıtlar bulunmaktadır. Yasin Şerif dinleme cd, vcd ve dvd kayıtlarını ihvan.com.tr online alış veriş sitesinin https://www.ihvan.com.tr/cd-vcd adresinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.