Umreye Giderken Yanıma Ne Almalıyım ?

By | 27 Ocak 2014

umreye giderken yanıma ne almalıyım

Umre kişinin kendi içinde yaptığı bir hicrettir. Bir çok insan için manevi hayatında dönüm noktası olmuştur. Bu yolculukta yanımıza neler almalıyız ? Umreye gideceklerin en çok sordukları sorulardan bir taneside ” Umreye giderken yanıma ne almalıyım ? ” sorusudur.

Umreye giderken yanıma ne almalıyım diye düşünen Umre yolcularına tavsiyelerimiz şunlardır :

-Yanınıza yazlık kıyafetler almalısınız. Çünkü Arabistan’ın yıl boyu sıcaklık ortalaması yüksek seyretmektedir

. -Yanınıza çorap almalısınız özellikle bayanların kabe de ayaklarının görünmesi yasaktır.Ayakları görünen bayanlar Arap görevliler tarafından uyarı almaktadırlar.

-İç çamaşır alınmalıdır. Sıcaklık nedeniyle çok sık terleyebilir ve iç çamaşırlarıınızı değiştirme ihtiyacı duyabilirsiniz

– Yanınıza örtü almalısınız. ( bayanlar için) Yanınıza alacağınız örtülerinizde dikkat etmeniz gereken içinizi göstermeyecek kalınlıkta olması ve çok renkli olmamasıdır. Krem, beyaz tonları tavsiye edilir.

-Dışarısı sıcak olacaktır fakat otellerin içlerinde klimalar sürekli çalışmaktadır. Bünyeniz bu gibi ortamlara alışık değil ise kutsal ibadetiniz sırasında hastalanabilirsiniz. Bunu önlemek için yanınıza ince bir hırka almanızı önerebiliriz. -Yanınıza (erkek için) ihramınızı almalısınız.

– Otelde ve dışarda giymeye uygun terlik alabilirsiniz. Kapalı ayakkabı alacaksanız ortopedik ve hava alan delikli ayakkabıları tercih etmelisiniz. Aksi taktirde ayaklarınızda yaralar çıkabilir.

– Mağaralara çıkmak için yanınıza alacağınız terliklerle zorlanabilirsiniz isteğe göre mağaralara çıkmak için spor ayakkabı alınabilir. Bazı firmalar mağaralara ziyaret düzenlemez. Gitmeden önce gezilecek yerleri öğrenmenizde fayda vardır.

-Gözlerinizin alışık olmadığı bu sıcaklık ve ışık için yanınıza güneş gözlüğü alabilirsiniz.

-Hassas ciltler için ise güneş kremi tavsiye edebiliriz.

– Yanınıza firma tarafından verilen veya kendi istediğiniz bir çantanızı almalısınız. Bu çanta çok büyük olmamalıdır.Boyundan asmak için bir kemeri olması size büyük rahatlık sağlayacaktır.Çantanızı eşyalarınızı yerleştirebilme kapasitesine görede seçmelisiniz.

-Ayrıca çantanızın içine tesbih veya zikirmatik , çantanıza sığabilecek boyutta bir Kur’an-ı Kerim almanızı tavsiye ediyoruz.

-Yanınıza kokusuz sabun almalısınız. Çünkü ihramlıyken kokulu sabun ve şampuan kullanılmaması söylenir.

-Yanınıza küçük bir makas da alabilirsiniz. İhramdan çıkmak için orada bulunan makasları değilde kendi makasınız ile saçınızdan bir tutam kesebilirsiniz.

-Ve yanınıza tavaf tesbihi almalısınız. Çünkü bu tesbih olmazsa net olarak kaç tavaf yaptığınızı bilemeyebilirsiniz.

Umreye giderken yanıma ne almalıyım mı diye düşünüyorsunuz? En çokta giderken bütün günahlarımızı yanımıza almamız gerekir. Bu yolculuk bu hicret her Müslüman için bir fırsattır. İnşallah yapmış olduğunuz Umre seyahati tövbe kapısından tertemiz dönebilmenize vesile olur.