Umre Kıyafetleri

By | 26 Eylül 2014

umrekıyafetleri Hac zamanının dışında senenin her günü yapılabilecek olan ibadet, umre ibadetidir. Hac yada umre ibadetini yerine getirecek olan bayan yada erkekler öncesinde gerek hac ve umre malzemeleri, umre kıyafetleri gibi birtakım ihtiyaçlarını yerine getirmelidirler. Hac ve umre kıyafetleri kadın ve erkeklerde farklıdır. Hac ve Umrenin yerine getirilişi açısından kadınlarla erkekler arasında da birtakım farklılıklar da bulunmaktadır. 

Erkeklerde umre kıyafetleri olarak özel bir ihram kıyafeti varken; kadınlarda böyle bir kıyafet yoktur. Kadınlar ihramlı iken dikişli elbise giyerler. Erkeklerin umre kıyafetleri nde ihramlıyken ayakkabı, çorap yokken kadınlarda ihram halinde her zaman giydikleri; ayakkabı, elbise, baş örtüsü, çorap, ayakkabı giyebilmektedirler. Bayanlar umre kıyafetleri olarak; Ferace giyebildiği gibi, afgan takımı adı verilen iki parçadan oluşmuş takımları da kullanabilirler.

Bayanların umre kıyafetleri sade, gösterişten uzak, vücut hatlarını belli etmeyen ölçüde olmalıdır. Kullanılan kıyafet kadar kumaşın kalitesi de önem taşımaktadır. Sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde ibadet yapılacağı düşünülecek olursa; Terletmeyen, hafif, kırışmayan organik kumaşlardan üretilmiş kıyafetler tercih edilmelidir. İnternet alışveriş sitelerinden de hac ve umre kıyafetleri satın alınabilmektedir. http://www.ihvan.com.tr adresinden de hac ve umre kıyafet modellerine ulaşarak sipariş verebilirsiniz.