Umre Kıyafetleri Ferace

By | 26 Eylül 2014

umrekıyafetleriferace Feraceler, Çok eski zamanlardan şimdilere dek gelmiş bulunmaktadır. Eskilerde hac ve umre kıyafetleri ferace yalnızca kullanılırken şimdiler de günlük kıyafetleri ferace olarak da kullanılmaktadır. Feracelerin kullanım rahatlığının olması tesettürlü bayanların tercih sebebi olmaktadır. Bir dönem yalnızca hac ve umre ibadetleri esnasında feraceler kullanılıyorken şimdi gerek günlük yaşantıda gerekse özel davetlerde, özel günlerde, hac ve umre kıyafetleri ferace ler bayanlar tarafından kullanılmaktadır.

feracelerin her modelde, renkte, tarzda çeşitlerini de günümüzde bulabilmekteyiz. İslamın şartları arasında yer alan hac ibadeti esnasında da bayanlar feraceleri tercih edebilmektedir. Gerek kullanım kolaylığı gerekse tesettüre uygunluk sağladığından büyük rahatlık sağlamaktadır. Ferace; El ve yüzü dışarıda bırakacak şekilde vücudun tamamını kapadığından, vücuda yapışmayacak biçimde olduğundan tesettür içinde uygundur.

Feraceler ayrıca her mevsimde rahatlıkla kullanılabilir. Yazın sıcak günleri için üretilmiş olan feraceler terletmeyen, yakmayan, ince kumaşlardan üretilirken, Kış mevsimi için satışta olan feraceler ise; daha kalın kumaştan, sıcak tutan kumaşlarla tasarlanmaktadır. Her mevsim için üretilmiş feracelerin olması bayanlar açısından oldukça sevindiricidir. Yalnızca hac ve umre kıyafetleri ferace  kullanılırken günümüzde günlük yaşantıda kullanımına yer verilmektedir. İnternet alışveriş sitelerinden birisi olan; http://www.ihvan.com.tr/hac-malzemeleri adresinden ihtiyacınız olan giyim, ferace, dini malzemelere ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.