Umre İçin Gerekli Ayakkabı

By | 19 Ekim 2014

umre-icin-gerekli-ayakkabıHac zamanı dışında Kabe’yi ziyaret etmeye Umre denilmektedir. Umre ziyareti hac ziyaretinden sonra müslümanların en önem verdikleri seyahatlerden biridir. Müslümanlar açısından Umre de Hac gibi kutsal bir yolculuk  olarak kabul edilmektedir.

Umre ziyaretine gidecek müslümanlar aynı hac yolculuğu gibi özenle bu yolculuğa hazırlanmaktadırlar. Umrede konaklama ve yiyecek gibi işler ile kutsal topraklarda yapılacak ziyaretlerin planlamasını seyahati hazırlayan turlar organize etmektedir. Geriye kalan kişisel giysi ve diğer ihtiyaçlarla yolcular kendileri ilgilenmektedirler. Yolcular Umre ziyaretinde ihtiyaçları olan herşey için gerekli hazırlıkları itinayla yaparlar. Umrede yanlarına almaları gereken tüm eşyaları yolculuktan günler önce hazırlarlar.

Umre ziyareti için gerekli olan en önemli eşyalar umre kıyafetleri ve ayakkabılardır. Umre için gerekli ayakkabı ve kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus eşyaların rahat olmasıdır. Çünkü Umre seyahatinde yolcular yoğun bir programla kutsal toprakları ziyaret etmektedirler. Özellikle Umre için gerekli ayakkabının rahatlığı çok önemlidir. Çünkü ayaklar normalden fazla yürüyeceği için daha çabuk yorulup şişebilir.umre-icin-gerekli-ayakkabı-

Umre için gerekli ayakkabılarda dikkat edilmesi gereken hususlardan biride ayakkabının tam ayağımıza göre olmasıdır. Çünkü eğer ayakkabı büyük olursa ayağımızdan çıkabilir ve haraketlerimizi yavaşlatabilir. Eğer ayakkabı küçük olursa ayağımızı sıkar ve ayaklarımızda yara olmasına sebep olur bu da yürümemizi dolayısıyla da ibadetlerimizi engeller. Ayrıca yorgunluktan şişen ayaklarımızı küçük numaralı ayakkabılar daha fazla sıkarlar. Bu yüzden Umre için gerekli ayakkabıyı tam ayağımıza göre seçmeliyiz.

Umre için gerekli ayakkabıda dikkat edeceğimiz diğer hususlar ise yumuşak deriden olması ve ortopedik olmasıdır.