Umre Ayakkabı Çeşitleri

By | 24 Ekim 2014

umre-ayakkabı-cesitleri-Umre yolculuğuda Hac yolculuğu gibi müslümanlar arasında çok önemsenmektedir. Umre ziyareti turistik bir ziyaret olarak düşünülmemelidir. Umre ziyareti başlı başına bir ibadettir. Umre için Kabe’ye gidilirken de orda durulacak zamanı ibadetlerle değerlendirmek çok önemlidir. Umre ziyaretine giden her müslüman bu konuda çok bilinçlidir. Bu yüzden Umrede bulundukları sırada rahat haraket edebilecekleri kıyafetler ve ayakkabılar seçmeye özen göstermektedirler.

Umre ayakkabı çeşitlerinin en önemli özelliği rahat olmalarıdır. Umre ziyareti sırasında ayakların rahatlığı demek ibadetlerin tam ve daha çok yapılması demektir. Bu yüzden Umre yolculuğuna hazırlananlar en çokta ayakkabı seçimine dikkat etmelidirler.

Umre ayakkabı çeşitleri kadınlar için ve erkekler için aynıdır. Sadece erkek ve kadın modeller tasarlanırken erkek ve bayanların ayak anotomilerine uygun yapılmaktadırlar. Umre ayakkabı çeşitleri şöyle gruplandırılabilir;

Önü kapalı düz taban ayakkabılar,

Önü açık sandaletler,

Spor ayakkabılar,

umre-ayakkabı-cesitleri--Bu üç grup ayakkabılardan birini seçerken rahatlığını ön planda tutmalıyız. Bu yüzden ortapedik olan ayakkabı seçilmelidir. Renk olarak yaz ve sıcağa uygun olarak açık renkler tercih edilmelidir. Ayrıca kolay giyilip çıkan ayakkabı daha rahat edilmesini sağlar.

Umre ayakkabı çeşitleri arasından Umre ziyaretine gidenler kendi ayaklarınına en uygun ayakkabıyı seçerken özellikle tam ayaklarının numaralarını seçmelidirler. Büyük ve küçük alınacak ayakkabı ayağın şimesine ve yara olmasına sebebiyet vereceği için ayağı rahatsız eder ve ibadetleri güçleştirir.