Tesbih Satış

By | 15 Ekim 2014

tesbihsatıştesbih, İslamî alışkanlıklardan biridir. Allah’ın sıfatlarını tesbih ederken sayı saymak için kullanılan ve 33 veya katları kadar boncuk tanesinin ipe dizilmesiyle meydana gelen halkaya denir. Pek çok dinde kullanılır. Din dışında stres atmak için çevrilir. Tespihin 11, 33 ve 99 taneli olanları Müslümanlar, 108 taneli olanı Budistler tarafından kullanılır. Tespihin ucundaki parçaya imame denir. Dini ürün satışı yapan yerler, tesbih satış yapılmaktadır.

Tahminlere göre Müslümanlar tespihi Budistlerden almışlar. Hristiyanlar da Müslümanlardan Avrupa’ya. İlk Hristiyan tesbihleri 33 taneli olup bu 33 tane İsa Mesih’in bu dünyada 33 yıl ömür sürmesini hatırlattığı için kutsal sayılmıştır. Dini malzeme, ürün satışı yapan yerlerden de  internet satış sitelerinden de tesbih satış  ile adresimize kadar sipariş de verebilmekteyiz.

İslamiyetin ilk yıllarında Müslümanlar tesbih yerine el içinde parmaklarını sayarlarmış. Ancak peygamber efendimiz  hiç kullanmamıştır. Hazreti Ebu Bekir  döneminde ilk defa kullanıldığı sanılıyor. “Tespih çekmek” namazı tamamlayan bir ayrıntı olarak önemlidir. Ancak birçok Müslüman bu sayıyı tespih taneleri ile değil, parmakları ile belirlemektedir. Tesbih günümüzde takı olarak da, can sıkıntısını gidermek için de kullanılmaktadır. ihvan.com.tr adresinden  tesbih siparişi verilebilmektedir.