Tesbih Malzemeleri Nelerdir ?

By | 4 Mart 2015

Zikir çekmek için ve tesbihat için kullandığımız islami eşyanın adına tesbih denir. Tesbihlerin 33′ lük adetleri ve 99’lık adetleri en çok kullanılan çeşitleridir. Tesbihler küçük çekirdek gibi tesbih malzemelerinden yapılmaktadırlar.

tesbih-malzemeleri-nelerdirTesbih malzemeleri nelerdir tesbihin üretildiği ana malzemelerdir. Tesbih malzemeleri çok farklı ve çeşitli tesbih modellerinin yapılmasını sağlarlar.

tesbih-malzemeleri-nelerdir-Tesbih üretiminde en çok tercih edilen Tesbih malzemelerini şu şekilde sıralamak mümkündür; oltu taşı Tesbih malzemeleri, gümüş Tesbih malzemeleri, kehribar Tesbih malzemeleri, ahşap Tesbih malzemeleri, hayvansal Tesbih malzemeleri, fiber Tesbih malzemeleri, değerli taştan Tesbih malzemeleri, yarı değerli taştan Tesbih malzemeleri, akik taştan Tesbih malzemeleri.

Bunlar tesbih tanelerinin malzemeleridir. Bunların dışında tesbih tenelerinin dizildiği tesbih ipide en önemli Tesbih malzemeleri nelerdir arasındadır. Tesbih iplerinin de kalite kalite çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca tesbih iplerinde de tesbih tanelerine uygun farklı farklı tesbih ipleri üretilmektedir. En pahalı olan tesbih ipi gümüş tesbihlerde kullanılan gümüş tellerdir.

Bir diğer tebih yapımında kullanılan Tesbih malzemeleri nelerdir tesbih tanesinin altı olan malzemelerdir. Tesbih altlarıda tanelere uyumlu olarak çeşitli modellerde ve kalitelerde üretilmektedirler. Tesbih altları en çok gümüş tesbihlerde kullanılmaktadırlar.

Tesbih malzemelerinin diğerleri ise tesbih başları ve imamelerdir. Ayrıca bu parçaları birlerştirici ve yapımına yardımcı aletlerde Tesbih malzemeleri arasında sayılmaktadır.

Tesbih malzemeleri nelerdir ve tesbihle ilgili aradığınız her şeyi www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.