Tesbih Duasi

By | 17 Ekim 2014

tesbihduasiİslamiyet’te ibadetin önemli bir parçası olan tesbih, Namaz ibadetinden sonra Allah’ı zikretmek için kullanılır. Namazlardan sonra yapılan bu zikre, tesbihat adı verilir.  Namazlardan sonra “Allâhümme entesselâmü ve minkesselâm tebêrakte yâ zel celâli vel ikrâm.” tesbih duasi okunur. Anlamı: “Allah’ım! Sen kurtuluş merciisin. Esenlik ve güvenlik sendedir. Ey   Azamet ve Kerem sahibi Allah’ım! Senin şanın çok yücedir.” tesbih Çekmeye Başlayınca 33 defa ”Zülcelali Sübhanallah  yani Sübhanallah denir. Anlamı: Allah noksan sıfatlardan uzaktır. 33 defa ”Zülkemalil Hamdülillah yani Elhamd lillah denir. Anlamı: Hamd Allah’adır. 33 defa Zül Kudretillahü Ekber yani Allahü Ekber denir.Anlamı: Allah en büyüktür.

Allah’a el açıp duaya başlamadan önce ”Allah-u Ekber, La ilahe İllallahü vahdehü la şerike leh. Lehül hamdü ve hüve ala külli şey’in kadir.” denir. Bu Duanın Anlamı: Allah-u Teala’dan başka ilah yoktur, tek ilah sadece odur, ortağı da yoktur. Bütün mülk ona aittir. Bütün hamdü senalar onadır. Her şeye kadirdir.

Ardından ”Sübhane Rabbiye’l-aliyyi’l-ağle’l-vehhab” denir. Bu Duanın Anlamı İse: Çok bahşedenlerin en yücesi olan Rabbim! Sen noksan sıfatlardan münezzehsin. Bütün dualar tamamlandıktan sonra eller Allah-u Teala’ya açılarak herkes içinden geldiği gibi tesbih duasıni etmelidir. https://www.ihvan.com.tr/toptan-tesbih adresinden tesbih ve tesbih  çeşitleri siparişi verebilirsiniz.