Terlik Fiyat

By | 13 Kasım 2014

terlik-fiyatKullanım alanı ve kullanıcı sayısı çok geniş olan terlik belkide ayakkabı sektörünün en çok üretilen çeşididir. Terlik modellerini ayakkabı modellerinden kabul etsekte aslında terlik son zamanda sektörsel olarak ayakkabıdan ayrılmıştır. Daha önceden ayakkabı üreten firmaların yan ürün olarak ürettikleri terlik artık sektörde sadece terlik üreten firmalarla kendini ayakkabıdan ayrı olarak ön plana çıkarmıştır.

Terlik sektöründe de her sektör de olduğu gibi fiyatlar ucuzdan başlayıp pahalıya doğru çıkmaktadır.Buda demek oluyor ki terlik fiyatları her bütçeye uyan herkesin rahatlıkla alabileceği fiyatı bulabileceği fiyatlardır.

Terlik fiyatlarının değişiklik göstermesinin çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenleri şöyle sıralayabiliriz.

Terlik fiyatlarının değişiklik göstermesinin en önemli nedeni terlik üretimde kullanılan malzemenin kalitesidir. Kaliteli üründen yapılan terlik ile adi malzemeden yapılan terlik aynı fiyatta olamaz. Örnek vermek gerekirse gerçek deri kullanılarak yapılan terlik fiyat olarak yüksektir ama pantoz uani yapay deri kullanılarak üretilen derliik fiyatı doğal olarak daha düşük ve ucuzdur.terlik-fiyat-

Terlik fiyatının değişiklik göstermesinin bir diğer sebebi ise modeldir. Bazı modellerde aksesuarlar kullanılır yada daha süslü olarak tasarlanır yani işçiliği daha çok uğraştırır. Bu tarz terliklerde yüksek fiyatlı terliklerdendir. Düz sade günlük kullanımiçin tasarlanan terliklerin fiyatı düşüktür.

Yüksek fiyatlı terliklerden biride ortopedik terliklerdir. Ayak sağlığı açısından kullanımı çok önemli olan ortapedik terlik modelleri diğer terliklere göre daha yüksek fiyatlıdır.

Sonuç olarak her sektörde olduğu gibi terlik fiyatlarında da kalite ucuza alınamamaktadır.