Taytlı Mayo

By | 23 Mart 2015

taytlı-mayo-Mayolar açık bayanların kullandıkları ve tesettürlü bayanların kullandıkları olarak iki gruba ayrılır. Çık giyinen bayanlar mayo ve bikini tarzı tesettürlü bayanlar ise haşemaları deniz ve havuz kenarlarında giyerler. Her iki grubun mayoları çok farklı olsada bazı ortak özellikleri olabilmektedir. Taytlı mayo gibi. Tayt hem haşemalarda hem de mayolarda kullanılan bir giysi çeşididir.

Mayolarda etekli mayo tarzında tasarlanmış mayo modellerinde mayonun alt kısmı için kısa tayt düşünülmüştür. Ayrıca büyük beden mayo modellerinde de Taytlı mayo oldukça sık kullanılan bir parçadır.

Haşema tesettür mayolarında da tayt sıklıkla kullanılmaktadır. Taytlı mayo taytlı-mayoolarak haşemalar en çok havuz haşema modellerin de rastlanılmaktadır. Havuz haşemalarnın alt kısmı yarım taytlardan oluşmaktadır. Bu haşemalarda taytın boyu diz kapağını geçmeyecek şekilde dikilmiştir. Taytlı mayolara haşemalarda tam tesettülü haşemalarda da sık sık görmekteyiz. özellikle en son yeni sezon haşema modellerinde üst kısım tunik alt kısım tayt şeklinde bir çok yeni haşema modelleri üretilmiştir.

Taytlı mayolar hangi kesime hitap ederse etsin çok rahat mayolardır. Özellikle Taytlı mayolar vücudu sardığı için yüzerken ve denizde hareket ederken rahatlık sağlamakta, daha hızlı yüzmeye sebep olmakta ve diğer haşemalara göre suda daha az yormaktadır.

Taytlı mayolar ayrıca su tutma bakımından da suyu çok az tutmakta ve diğer haşemalara göre daha çabuk kurumaktadır.

Taytlı mayo modellerini kullanan bayanlar bu yeni tarz mayo ve haşemalardan son derece memnun kalmışlardır.