Takke

By | 14 Ocak 2015

takke-Takke kelimesinin kökeni Arapça’dır. Takke sözcüğünün sözlük anlamı ise yarım yuvarlak biçimde ki başa takılan başlıktır. Takkenin başlık olarak eşyadan ziyade müslümanlar arasında manevi bir değeride vardır. Müslümanlar takkeyi başlarına namaz kılarken takarlar. Ayrıca İslamiyette takke takmak sünnettir. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) bazen namaz kılarken başına takke takarmış. Takkeli olarak namaz kıldıkları gibi takkesiz olarakta namaz kılarlarmış. Yani takke takılmadan namaz olmaz diye bir zorunluluk yok ama takke takılıpta namaz kılındığı zaman ise sünnet yerine getirileceği unutulmamalıdır.

Peygamber Efendimiz (sav) takke ile ilgili şöyle buyurmaktadır:

Sarıkla kılınan iki rekat namaz, sarıksız olarak kılınan yetmiş rek`attan daha hayırlıdır.”takke

Takkenin sünnet olarak takılmasının dışında, başka takılma sebebi ise saçları tamamen içine alarak alnı açık halde bırakması ve namazın farzlarından biri olan secdeye varıldığında alnın direk secde ile temas etmesini sağlamasıdır.

Dinimiz açısından bu kadar önemli olan takkeye bizler  toplum olarakta çok önem vermişizdir. Bayanlar eşleri ve oğulları için el emeği göz nuru takkeleri özel olarak örmüşlerdir. Şapka ve takke benzeri ürünler imal eden Tekstil firmaları namaz takkelerini en kaliteli ipliklerden imal etmiş çok özel şekiller ve desenlerle dizayn etmişlerdir.

Hazır satılan takke çeşitlerini gerek toptan satışta gerekse perakende satışta ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden uygun fiyata ve kolay ödeme seçenekleri ile temin edebilir, takke model ve fiyatları hakkende canlı destek ekibimizden gerekli bilgileri alabilirsiniz.