Sürme Göz

By | 14 Kasım 2014

sürme-gözİnsanoğlu için dünyada ki en büyük zenginlik hiç şüphesiz sağlıktır. Sağlıklı olmadıktan sonra dünyanın bütün nimetlerine sahip olunsa da hiç bu nimetlerin hiç bir anlamı yoktur. Vücut sağlığında ise insana bahşedilen en büyük nimetlerden biride hiç şüphesiz gözün görmesidir. Göz sağlığı çok önemlidir.

Peygamber Efendimizin bütün sünnetleri insanlara faydalı davranışlardır. Yüzyıllar öncesinden günümüze kadar olan sünnetlerin faydalarına ilerleyen teknoloji ve tıp sayesinde yeni yeni ulaşılmaya başlanmıştır. Göze sürme çekmekte bu tarz sünnetlere örnek gösterilebilir. Geceleri yatmadan önce Peygamber Efendimizin (sav) göze sürme çekmesinin yeni yeni keşfedilen faydalarını şöyle açıklayabiliriz;

sürme-göz-Peygamber Efendimiz (sav) sürme olarak doğal taştan elde edilen ismid sürmesini kullanırmış. Ismıd sürme gözün görme yetisini kuvvetlendirmektedir. Ismıd sürme göz dibine sürüldüğü zaman gözün beslenmesini sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde göz yaşı pınarlarınıda kuvvetlendirmektedir. Ismid sürme gözün yansımasını engellediği için göz merceklerinin güneş ışınlarından ve diğer parlak ışıklardan daha az zarar görmesini sağlamaktadır.Ismıd sürmenin sayabileceğimiz bir diğer faydalı özelliği ise kirpik köklerin, güçlendirir ve bu sayede kirpiklerin hem uzamasını sağlar hemde dökülmesini engeller. Ismid sürmesi göze mikrop girmesini önler ve gözün iltihaplanmasını ve çapaklanmasını engeller.

Ismıd sürmesi ülkemizde hac ve umre malzemeleri satan yerlerde ve yine bu tarz online alış veriş sitelerinde bulunmaktır. İsmid sürmeye ayrıca güvenli alış verişin adresi olan www.ihvan.com.tr den ulaşabilir, kapıda ödeme seçeneği ile sipariş verebilirsiniz.