Osmanlı Tuğraları

By | 23 Şubat 2015

Osmanlı Tuğraları Osmanlı padişahlarını simgeleyen günümüze göre imza anlamındaki eşyadır. Her padişahın kendine özel tuğrası bulunmaktadır. Padişahlara özel olarak hazırlanan o padişaha has Osmanlı Tuğraları aynı zamanda tuğranın sahibi padişahın mühürü olmaktadır.

osmanlı-tuğralarıOsmanlı Tuğraları hat sanatı ile uğraşan ustalar tarafından yapılmaktaydı. Hat ustası tuğrayı hazırlarken padişahın istekleri doğrultusunda tuğraya amblemler ve figürler ekleyerek tuğrayı şekillendirmekteydi.

Osmanlı döneminde 36 padişah bulunmaktadır. İlk padişah olan Osman gazi dışında bütün padişahların tuğraları bulunmaktadır. Bu sebeple günümüzde 35 tane Osmanlı Tuğralarına ulaşılmıştır.

Günümüzde de Osmanlı Tuğraları bir çok eşya üzerinde kullanılmaktadır. Osmanlı Tuğraları Osmanlı İmparatorluğunun en önemli simgelerinden olarak eşyalar üzerine uygulanmaktadır.

osmanlı-tuğraları-Osmanlı Tuğraları kullanılarak yapılan eşyalar şunlardır; süs eşyaları, tablolar, çerçeveler, erkek yüzükleri, duvar saatleri, kıyafetlerden eşarp, t-şört, takke, takke giysiler, broşlar, duvar kağıtları, kolyeler, küpeler ve ayrıca imam sarık ve cübbeleri Osmanlı Tuğraları kullanılan eşyaların en başında gelmektedir.

Osmanlı Tuğraları ile ilgili bir çok eşya çeşidini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz. İsterseniz Osmanlı Tuğrası olan gümüş takılardan, isterseniz Osmanlı Tuğraları işlenmiş imam cübbelerinden isterseniz de Osmanlı Tuğrası motifli hediyelik pano ve çerçevelerden ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından uygun fiyat ve kalite garantisi ile güvenilir kapıda ödeme seçeneği ile sipariş verebilirsiniz.