Osmanlı Satrancı Nerede Satılır?

By | 21 Haziran 2019

Osmanlı Satrancı Nerede Satılır?

Osmanlı Satrancı Nerede Satılır?

Osmanlı satrancı, ünlü İslam mutasavvıfı Muhiddin Arabî tarafından geliştirilen ve “Ariflerin Satrancı” olarak da bilinen bir oyundur. 12. Yüzyılda icat edildiği düşünülmektedir. İsmi öyle olsa da, normal satranca pek benzemeyen bir oyundur. Tasavvuf ’ta Şeriat, TarikatHakikat ve Marifet olmak üzere dört yol mevcuttur. Osmanlı satrancı tahtası da, bunları simgeleyen 101 kareye ayrılmıştır. Zar ve oyuncu sayısı kadar piyonla oynanır. Bazı açılardan, kızma birader oyununu andırmaktadır. Her kare, bir basamağı temsil eder. Atılan zara göre, piyonlar basamaklar arasında dolaştırılır. Bazı basamaklar oyuncuyu daha aşağıdaki basamaklara gönderirken, kimileri de ileriye götürür. Amaç, 101. kareye ilk ulaşan kişi olmaktır.

Osmanlı Satrancı Satın Al

Oyuna başlamak için 6 atmak gerekir. Osmanlı satrancı sembolik bir oyun olup, zillet, teessüf, rica, kavga, düşmanlık gibi hallerden geçerek, nedamet basamağına ulaşılabileceğini simgelemektedir. Örneğin son basamaklara doğru, her bir kare Muhabbet, Dostluk, Vahdet, Aşk gibi isimler almaya başlar. Oyunun bitiş karesi ise Visal adındadır. (Sevdiğine kavuşmak anlamında bir sözcüktür.) Osmanlı satrancı, çocuklar için son derece uygun bir oyundur. Elbette büyükler de, başında hoşça vakit geçirebilir. Osmanlı satrancı nerede satılır sorusunun cevabı, elbette İhvan web sitesi şeklindedir. Tarihimize, dinimize ve kültürümüze özgü her ürün gibi Osmanlı satrancı da avantajlı fiyatlar ve uygun koşullarla İhvan’ da satışa sunulmuştur.

Dini Oyuncak Modellerini İncelemek için Tıklayın

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptanalımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.