Namazlık Fiyatları

By | 2 Ekim 2014

namazlıkfiyatları   namazlık yada seccade ;üstünde namaz kılınan her türlü yaygı. Namazlık olarak da bilinir. Arapça kelime olarak  ;Üstünde namaz kılmak için yapılmış, bir ucunda işleme veya dokuma ile mihrap yönü belirlenmiş muhtelif kumaş, halı veya kilim örtüdür. Kullanılan malzemeye göre namazlık fiyatları değişmektedir.

Hadislerde, Rasûlüllah (s.a.s)’in Mescid-i Nebi’de, yağmurlu zamanlarda namaz kılarken çamurlaşmış toprak üzerine secde ettiği rivayet edilmektedir, Yer yüzünde kirletilerek pislenmemiş her yer namaz kılmaya elverişlidir. Bir hadis-i şerifte Rasûlüllah (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: “Yer yüzü benim için mescid ve temiz kılınmıştır” (Buhari, Salat, 56).

seccade namazlık, İslâm dünyasının her tarafında namaz kılmak için kullanılan yer anlamına gelmektedir. Mescid-i Haram’a namaz kılmaya gidenler genellikle namaz seccadesini yanlarında getirir ve namazın bitiminde tekrar katlayarak evlerine götürürlerdi. Namazdan sonra seccadelerin hemen kaldırılmasının sebebi, üzerine basılıp kirlenmemesi içindir. Günümüzde hacıların hediye olarak getirdikleri eşyalar arasında seccadeler ve namazlık fiyatları yer almaktadır. Halıcılık da seccade türü dokumaların önemli bir yeri olmuştur. ihvan.com.tr adresinden de seccade ve namazlık fiyatları  bularak online sipariş verebilirsiniz.