Namaz Kılarken Giyilen Kıyafet

By | 3 Nisan 2015

namaz-kılarken-giyilen-kıyafetNamaz kılarken giyilen kıyafete namaz elbisesi denilmektedir. Namaz kılarken giyilen kıyafet olan namaz elbisesi rahattır, pratiktir, temizdir, kullanışlıdır ve hazır giyimdir. Namaz elbisesi namaz kılarken giyilen kıyafette olması gereken tüm özellikleri taşımaktadır. Dinimiz her şeyin olduğu gibi Namaz kılarken giyilen kıyafetinde ölçüsünü, nasıl olması gerektiğini açık açık belirtmiştir. Peki bayanlar için Namaz kılarken giyilen kıyafetin taşıması gereken özellikler nelerdir diye öğrenmek isteyenler için kısaca Namaz kılarken giyilen kıyafetin özelliklerini şöyle sıralayabiliriz;

Öncelikle Namaz kılarken giyilen kıyafet kesinlikle temiz olmalıdır, her türlü necasetten arınmış olması gerekmektedir.

Namaz kılarken giyilen kıyafet bol kesim olmalıdır. Çünkü Namaz kılarken giyilen kıyafet vücut hatlarını örtmelidir.

Namaz kılarken giyilen kıyafet kesim olarak rahat kesim bir namaz namaz-kılarken-giyilen-kıyafet-elbisesi olmalıdır. Çünkü namaz kılan bayan namaz esnasında ruku, secde gibi rukunları yaparken rahat hareket etmelidir.

Namaz kılarken giyilen kıyafet hafif olmalıdır. Özellikle çalışan bayanların iş yerlerinde bu kıyafetleri kullanmaları için çantalarında taşıyabilecekleri ebatlarda olmalıdır. Aynı zamanda seyahatlerde de rahat taşlınabilmelidir.

Namaz kılarken giyilen kıyafet ince kumaşlardan üretilmelidir. Çünkü namaz kılarken namaz kılan bayanın sıcaklamaması, terlelememesi, bunalmaması gerekmektedir. Bu açıdan bakılırsa Namaz kılarken giyilen kıyafet pamuklu, empirme, keten, penye gibi kumaşlardan dikilmelidir.

Namaz kılarken giyilen kıyafet olan namaz elbisesi modellerine www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden ulaşabilirsiniz.