Misvak Nedir

By | 27 Eylül 2014

 misvaknedirmisvak nedir? diş temizliğinde kullanılan bir çeşit doğal  fırçadır. Arabistan’da bulunan bir ağacın dalından, bir karış uzunlukta kesilen parçadır. Peygamberimiz misvak kullanırdı.  Abdestte, ağzı yıkarken, dişleri misvak ile temizlerdi. Adem aleyhisselamdan beri bütün peygamberler, misvak kullanmışlardır. Peygamberimiz, dişlerin sağlığının nasıl korunacağını bizzat kendisi uygulayarak öğretmiştir.

Hadis-i şeriflerinde; “Ey ümmetim, misvak kullanınız. Muhakkak ki onda, on haslet (faydalı özellik) vardır.  misvak nedir niçin kullanılır sorusuna cevap ise; Misvak kullanmak, ağzı temizler,  gözün görmesini keskinleştirir, dişleri beyazlaştırır, çürümeleri önler ve diş paslarını yok eder, yemeğin hazmını kolaylaştırır, balgamı keser. misvak kullanarak kılınan namazlar, sevap bakımından kat kat olur. Ayrıca ağızdaki çirkin kokuyu giderip, güzel kokmasını sağlar. Misvak kullanmanın önemi hakkında hadis-i şerifler bulunmaktadır.

Bir hadis-i şerifte; “Devamlı misvak kullanın. O ağzı temizler. Allah’ın sevgisi ondadır. Misvak kullanma üzerine Cebrail aleyhisselam bana o kadar ısrar etti ki, misvağın bana ve ümmetime mecburi (farz) olacağından korktum.” misvak nedir ve misvak ile ilgili birçok hadisler de yer almaktadır. Misvak satın almak isteyenler; http://www.ihvan.com.tr/misvak adresinden temin edebilirler.