Misvak Nasil Kullanilir

By | 28 Eylül 2014

misvaknasilkullanilir    Genellikle misvakı bilenlerimiz dışında, bilmeyenlerimiz misvak nedir ve misvak nasıl kullanılır diye sormaktadır. Halk arasında erak ağacı olarak bilinmektedir ve dinimizde bu ağaca misvak adı verilir. Eski asırlardan beri insanlar tarafından kullanılan bu fırça, macunu içinde olan bir fırçadır yani ayriyeten macun kullanmanız gerekmez. Bugün,  tıbbın diş sağlığı konusunda ortaya koymaya yeni başladığı tedavi usullerini, İslamiyet  asırlar  önce bizlere öğretmiştir.

misvak nasıl kullanılır sorusuna cevap içinse; Diş sağlığına büyük bir fayda temin eden misvak, gayet basit ve en iyi diş temizleme vasıtasıdır. Dişlerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak çok faydalıdır. misvak nasıl kullanılır sorusu için şöyle kullanılmaktadır; misvakın ucunu üzerindeki kabuğu 1 santim geriye doğru kalem ucu acar gıbı açmalı sonra ucunu hafıfce dişimizle ezerek tel tel olmasını sağlanır.

Misvakı kullanmanın en az miktarı üst dişlere üç, alt dişlere de üç defa sürmektir. Misvaklarken dişlerin içi, dışı, üst ve alt kısımları ovuşturulur. Misvakı sağ el ile kullanmalıdır. . Misvak, sağ elin küçük ve baş parmağı altta, diğer üç parmak üstte olarak tutulur. Misvaklamaya başlanınca, ağızdaki yaşlığı yutmak iyidir.  Kullandıktan sonra misvak yıkanmalıdır. Misvak satın almak isteyenler; http://www.ihvan.com.tr/misvak adresinden sipariş verebilirler.