Misvak Nasıl Hazırlanır

By | 3 Ekim 2014

misvaknasılhazırlanırmisvak ilk kez bundan yaklaşık 7.000 yıl önce Babilliler tarafından kullanılmış. Sonraları Yunan ve Roma imparatorlukları, antik Mısırlılar ve Müslümanlar tarafından kullanılmış. Misvak, ağacının zengin köklerinden yapıldığı gibi dallarından da yapılır. Misvak kullanmak isteyenler misvak nasıl hazırlanır diye sormaktadır. misvak nasıl hazırlanır diyenler için: İlk olarak misvakı yaklaşık iki santim ölçüye kadar soyulur.

Dış kabuğunu lifleri görünceye kadar dişinizle veya kesici bir aletle yontulabilir. Liflerin yumuşaması için misvakı suda -mümkünse gül suyunda- bir müddet bekletilir. Gülsuyu tonik görevi gördüğü için sudan daha etkili, parazitleri öldürücü ve temizleyicidir. Yumuşayan ucu azı dişleriyle ezilir. Misvak fırça şeklini alana kadar liflerin ayrışmasını sağlanır. Misvakın kullandıkça tadı ve etkisi azalacaktır. Eskiyip koptukça bu kısmı tamamen kesilir.

Misvak diş macununa göre daha faydalı ve sağlıklıdır. Doğaldır. Misvak katkısız, kimyasalsız doğadan elde edilen bir araçtır. Atık olarak diş macunu ve fırçasına oranla doğaya çabuk karışır. Diş macununa göre misvak daha etkilidir. Misvak kullanmak aynı zamanda Peygamber efendimizin sünneti olduğundan her kullanımı bizlere sevap kazandırmaktadır. http://www.ihvan.com.tr/misvak  adresinden misvak ve çeşitleri siparişi verebilirsiniz.