Misvak Diş Macunu

By | 16 Ekim 2014

misvakdişmacunu  Peygamber Efendimiz (sav), ağız temizliğine ve diş bakımına da çok önem vermişlerdir. Bunun için misvak ile dişlerini fırçalamışlar, ümmetine bu konuda tavsiyelerde bulunmuşlardır. Misvak sıcak bölgelerde yetişen “erak” ağacının kökleridir. Lifli bir yapısı vardır. Biraz ıslatılıp ezilince fırçamsı bir hal alır. Hem mekanik hem de kimyevî olarak pek çok faydaları vardır. misvak ın birçok faydası bulunur.

Piyasada misvak diş macunu olarak da satılmaktadır. Misvak ağız için temizliktir ve Allah`ın rızasına sebeptir. Diş etlerini güçlendirir, göze iyi gelir, balgamı giderir, dişin çürümesini önler, mideye sıhhat verir. misvak diş macunu  kullanmakla dişlerin çürümesi ve diş etlerinin iltihaplanması önlenir. Misvakın gözlere canlılık vermesi ve balgam söktürücü etkisi kimyasal özellikleriyle ilgilidir.
Allah-u Teala güzel  olan şeyleri, temiz olan şeyleri; peygamberinin tavsiyelerine uyulmasını sevdiği için, misvak kullanılmasından hoşnut olur. Melekler de temiz olan şeyleri severler ve kötü kokulardan rahatsız olurlar. Onun için onlar da sevinirler. Peygamberlerin sünnetleri: Sünnet olmak, koku sürünmek, misvak  kullanmak, evlenmek. Peygamberler insanlığın rehberleridir. Peygamber (sav) Efendimizden önceki peygamberlerin de ağız ve diş bakımına önem verdikleri, misvak kullandıkları ifade edilmiştir. misvak diş macunu satın almak isteyenler; http://www.ihvan.com.tr/misvak adresinden sipariş vererek, satın alabilirler.