Misk Kokuları

By | 10 Ekim 2014

miskkokularımisk kokuları misk geyiğinin vücudundan çıkan, kokusu hoş ve kuvvetli yağlı bir salgıdır. Salgı, geyiğin karnının alt tarafında bulunan salgı bezinden gelir. misk kokuları , parfüm yapımında esans ruhu olarak, koku ve renk vermek için kullanılır. Misk elde etmek için, geyiğin salgı yapan bezleri bulunduğu yerden çıkarılarak kurutulur. Bu bezlerin büyüklüğü, iri bir yumurta büyüklüğünü geçmez. En iyi misk, Tibet’te yaşayan geyiklerde bulunur. Küçük yapılı bir hayvandır.

Etinden ziyade parfümcülükte kullanılmaktadır.Esasen misk elde etmek için avlamak gerekmez. Normal olarak hayvan misk salgısını kendiliğinden salgılar. Salgının rengi siyahtan ayırt edilmeyecek şekilde koyu kahverengidir. Biriktirilip kurutulduktan sonra işleme tabi tutularak misk kokuları elde edilir.

misk kokuları  kelimesi Kur’an-ı Kerimin şu ayetinde geçmektedir: “İyiler Şüphesiz nimet içinde ve tahtlar üzerinde etrafı seyrederler. Onları, yüzlerindeki nimet pırıltısından tanırsın. Sonunda misk kokusu bırakan mühürlenmiş saf bir içecekten içerler. İyi şeyler ipin yarışanlar işle bunun için yarışsınlar. Sizlerde misk kokuları arasından sipariş vermek için; http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.