Meyve Esansları

By | 17 Ekim 2014

meyveesansları    meyve esansları Bitkilerin; Çiçek, yaprak ve köklerdeki (limon, portakal, bergamot yağı vb.) uçucu yağların ve koku maddelerinin alkolde çözünmesinden elde edilen yoğun çözeltidir. Doğal esanslar, bitkinin kokulu bölümünün % 96’lık alkolle karıştırılıp damıtılmasıyla hazırlanır. Taşkömürü katranının damıtma ürünlerinden hazırlanan yapay esanslar da vardır. Yiyecek ve içeceklere koku vermekte ve parfüm olarak kullanılırlar.

Esans yapımı ve kullanımı Avrupa’da, özellikle Fransa’da, Kral XIV. ve XV. Louis’ ler zamanında yeniden büyük bir değer ve önem kazanmıştır. Böylece, günümüze kadar gelen üstün esans endüstrisinin temelleri Fransa’da atılmış olmuştur. meyve esansları  yapımında eski çağlardan beri edinilmiş en önemli bilgi, güzel kokunun bir tek kaynaktan değil, çeşitli birçok kokuların birleştirilmesinden meydana geldiğidir.

Bugün en başarılı meyve esansları bitkilerden, hayvanlardan, ayrıca suni olarak kimyasal maddelerden yapılmaktadır. Esans yapmak için akla ilk gelen, kokulu çiçeklerdir. Bazı bitkilerin çiçeklerinde, tohumlarında, gövdelerinde, köklerinde, meyve esansları için  kabuklarında özel kesecikler, hücreler vardır. Buralarda kokuyu meydana getiren yağ bulunur. Çiçeklerden çıkarılan bu yağlar alkolle karıştırılır .http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden esans ve çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz