Mevlüt Şekeri Kutusu

By | 26 Kasım 2014

mevlüt-şekeri-kutusuMevlüt cemiyeti müslümanlar için gerek ölüm için gerek doğum için gerekse özel gün ve geceler için okutulan dini bir merasimdir. Hediyeleşmenin sünnet olduğundan yola çıkılarak ne niyet ile mevlüt cemiyeti yapılıyorsa O kişinin hayrı için mevlit cemiyetlerinde gelen davetlilere mevlüt şekeri dağıtılmaktadır.

Mevlüt şekeri eskiden naylon poşetler içinde davetlilere dağıtılırdı. Artık günümüzde mevlüt şekeri kendisine özel mevlüt şekeri kutusu ile ikram edilmektedir.

mevlüt-şekeri-kutusu-Mevlüt şekeri kutusu değişik model ve şekillerde tasarlanan karton kutulara denilmektedir. Mevlüt şekeri kutusu kare, dikdörtgen ve külah biçimlerinde tasarlanmışlardır. En çok tercih edilen şekli ise külah şeklindeki mevlüt şekeri kutusudur.

Mevlüt şekeri kutusunu içine istenilen mevlit şekerleri konulmaktadır. Mevlüt şekeri kutusunun dışı ise dağıtılacağı cemiyete göre dizayn edilmektedir. Bebek mevlütü ise bebeğin cinsiyetine göre kız ise pembeli erkek ise mavili kurdeleler ve figürler ile süslenip üstünede bebeğin isminin etiketler yazılmaktadır. Eğer cenaze için mevlüt şekeri dağıtılıyorsa, mevlüt şekeri kutusu sade tek renkli süslenmeden sadece vefat edenin isminin ve ölüm tarihinin yazdığı bir etiketle tasarlanmaktadır.

Bir de kandiller gibi  kutlu doğum haftası gibi müslümanlar için özel ve bir o kadar maneviyatı büyük zamanlarda mevlüt şekerleri dağıtılmaktadır. Bu mevlüt şekerlerinin konduğu mevlüt şekeri kutusu ise o günün anlamını belirten dua, hadis, salavat, ayet ve resimlerle tasarlanıp, farklı renklerle dizayn edilmektedir.

İstediğiniz şekilde özel dizayn yapılabilen mevlüt şekeri çeşitlerini ihvan.com.tr İslami online alışveriş sitesinden size özel tasarım ve uygun fiyatlarla sipariş verebilirsiniz.