Limon Esansı Nasıl Yapılır

By | 14 Ekim 2014

limonesansınasılyapılırLimon esansı nasıl yapılır Limon Türkiye de çoğunlukla Akdeniz Bölgesinde ve Doğu Karadeniz de yetiştirilmektedir. limon esansı nasıl yapılır diye merak edilmektedir. Limonun meyve kabuğu, limon esansı ve usaresi kullanılır.

Limon kabuğunda uçucu yağ, acı madde ve tanenli maddeler vardır. İştah açıcı ve sindirim kolaylaştırıcı olarak kullanılır. Taze meyve kabuklarını sıkmak suretiyle limon esansı elde edilir. 1500-3000 limondan 1 kg kadar esans elde edilir. Yeşil olanlar sarı ve olgun olanlarından daha fazla esans verir.

Bileşiminde uçucu yağ vardır. Limonata yapımında, besin endüstrisinde, pasta ve şekercilikte,  ve sabun yapımında koku ve lezzet vermek üzere bazı ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Limonun iç kısmı şekerler, vitamin C ve sitrik asitler içermektedir. Limonun tek başına da birçok faydası yer almaktadır.

Mide, bağırsak ve idrar yollarındaki mikropları öldürür. Cildin güzelleşmesini sağlar. Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir. Limon suyu ile gargara yapıldığında ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Kansızlığı önler.  Nasırları söker. Mide ağrılarını dindirir. Baş ağrılarını ve vücut ağrılarını keser. Yüzdeki çiller için yararlıdır. Ayrıca limon esansının ferahlatıcı güzel bir kokusu vardır. ihvan.com.tr adresinden de esans ve çeşitlerine ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.