Kutlu Doğum Haftası Ve Peygamber Sevgisi

By | 26 Mart 2014

kutlu doğum haftası ve Peygamber

Kutlu doğum haftası ve Peygamber sevgisi; kutlu doğum haftası Peygamberimize (sav) olan sevgi, saygı ve bağlılığımızın gösterilmesi için kutlanmaya başlanmıştır. Dinimizde Peygamberimize (sav) olan sevgi çok önemlidir.

Kutlu doğum haftası ve Peygamber sevgisi bu yüzden bu önemli haftada işlenen en önemli konulardan biridir. Kutlu doğum haftasında ki sunumlarda peygamber sevgisi anlatılırken bununla ilgli olan ayet, hadis ve hikayelerden örneklerde verilmiştir.Kutlu doğum haftası ve Peygamber sevgisi sunumları şu şekildedir;

Peygamber sevgisi ile ilgili Ayet: “Ey habibim! Seni sevenler hakikatte beni severler. Sana tâbi olanlar da bana tâbi olmuşlardır.” (AI-i İmran; 31)

Peygamber sevgisi ile ilgili Hadis: “Sizden biriniz, ben kendisine babasından, çocuğundan ve bü­tün insanlardan daha sevgili olmadıkça hakkıyla iman etmiş olamaz.” (Buhari-Müslim)

Peygamber sevgisi ile ilgili Hikâye:

Allah’ı ve Resulünü Sevmek

Peygamber Efendimizin (sav) zamanında, bir adamın ismi Abdullah, lâkabı Hımâr idi. Bazen Peygamber’i güldürürdü. İçki içtiği için, Resûlullah onu cezalandırmıştı.

Bir keresinde yine içmiş ve sarhoş olarak getirilmişti. Peygamberimiz emretti, ceza uygulandı. Bunun üzerine cemaatten bir adam: “Allah’ım! Ona lânet et, amma da çok içiyor bu adam!” deyince, Allah Resûlü şöyle buyurdu:

“Onu lânetleme! Bu adam hakkında bildiğim tek şey, onun Allah’ı ve Resûlünü sevmiş olmasıdır.”