Kutlu Doğum Afişleri

By | 6 Mart 2014

kutlu doğum afişleri

Afiş kelime anlamı olarak herhangi bir haberi; herkese duyurmak, reklam yapmak için pano veya bu iş için hazırlanmış yerlere yapıştırılan
ilan demektir.

Kutlu doğum haftası kutlamalarında yapılacak olan etkinlik ve programların duyurularıda kutlu doğum afişleri ile sağlanmaktadır. Kutlu doğum afişleri herkezin görebileceği gibi halka açık merkezi yerlere asılarak, kutlu doğum etkinliği duyurulmaktadır.

Kutlu doğum afişlerinde etkinliğin yapılacağı yer ve zaman bildirilmektedir. Bunun dışında kutlu doğum afişlerinde yapılacak programın içeriğide yazılabilmektedir. Mesela etkinliğe katılacak sanatçılar, konuşmacılar gibi bilgiler bulunabilmektedir.

Kutlu doğum afişlerinde görsellikte önemli bir unsurdur. Genellikle kutlu doğum afişlerinde Peygamber Efendimizin (sav) simgesi olan gül resimlerine yer verilmektedir. Bazı Kutlu doğum afişlerinde ise Efendimizin mübarek ismi şerifinin Arapçası özel tasarım yazılarla eklenerek afişe ayrı bir anlam katabilmektedir.

Kutlu doğum afişleri yapılacak etkinliklerin duyurulmasında en önemli araçlardan biri olduğu için özenle hazırlanmaktadır.