Kadının Kocasını Sevmemesi

By | 14 Ağustos 2014

hac-umre-seti

 

Yas Tutan HanımlarMüslüman bir eşin, Nebi sallallâhu aleyhi vesellem’in şu sözünü iyi düşünmesi gerekir: “Dünyada iken kocasına eziyet veren her kadına, kocasının hurilerden olan eşleri şöyle derler: “Allah seni öldürsün ona eziyet etme. O yalnızca senin yanında bir yabancıdır ve yakında senden ayrılıp bize gelecektir.”

Açıklama:

Bazı eşler, istememesine rağmen evlenmeye zorlanması ya da evlenmeden önce sevmekle beraber duygusal ya da toplumsal nedenlerden ötürü evlendik­ten sonra hoşlanmaması neticesinde kocalarından nefret edebiliyorlar. Bu nefret onları hayatı çekilmez bir hale sokmaya ve sebepsiz yere ya da olmadık yerlerde sorunlar çıkarmalarına sebebiyet vermektedir.

Bazen hamileliğinden dolayı kadında geçici bir nefret oluşabilir ve kocasın­dan hoşlanmayabilir. Hatta ondan ayrılmayı bile isteyebilir. Koca da karısının değişen bu haline bir anlam veremez ve belki bu ayrılıkla bile sonuçlanabilir. Genellikle bu, sorunun kaynağını fark edemedikleri için genç olan çiftlerde daha çok vaki olur. Hâlbuki bu, hamileliğin bitmesi ile sona erecek olan geçici bir du­rumdur. Bu durumda kocanın temkinli davranıp bu merhalenin sona ermesi ve eşinin bildiği eski yapısına dönene kadar sabırlı olması gerekir.