Kabe İmamı Mahir Yasin

By | 25 Kasım 2014

kabe-imamı-mahir-yasin- Kabe imamı Mahir’in asıl adı Mahir bin Hamed al Muaqyli, Medine’de 7 Mayıs 1969 yılında doğmuş ve Medine’de yetişmiştir. Tahsil hayatını öğretmen kolejinde başlayıp Prens Abdul Majed üniversitesinde yüksek lisansyaparak tamamlamışve matematik profesörü olarak mezun olmuştur. Halen üniverstede ders vermeye devam etmektedir.

Kabe imamı Mahir akademik kariyerinin yanında imamlıkta yapmaktadır. Dünya çapında tanınan bir imamdır. İmamlığa ilk İbn Saad camisinde başlamıştır. Kendi üslubu ile yeni bir Kur’an okuma tarzı getirmiştir ve bu sayede kısa sürede tanınarak İbn Saad camisinden Mescidi Nebeviye oradan da şuan bulunduğu Kâbe’ye atanmıştır.

Kabe İmamı Mahir Kabe’ye ilk atandığında 1984 yılının şubat ayıdır ve kendisi henüz 22 yaşındadır. Kabe’de ilk kıldırdığı namaz sabah namazıdır. O günden beri Kabe imamı Mahir hiç aralık vermeden 30 yıldır Kabe’de namaz kıldırıyor.kabe-imamı-mahir-yasin

Kabe imamı Mahir’in Kura’an okurken anlamını yaşayarak okuması ve dinleyenlerin kalbine Kur’anın anlatmak istediklerini akıtması O’nun dünya çapında müslümanlar arasında en çok beğenilerek Kur’an dinlenen hoca olmasını sağlamıştır.

Özellikle Kur’an tilavet ederken göz yaşlarına hakim olamayışı ve ağlaması en katı kalpli müslümanın bile içini yumuşatır. İnternette Kabe imamı Mahir’in okuduğu bir çok video bulunmaktadır. En çok dinlenen ise Kabe imamı Mahir Yasin videosudur. Yasin’i okurken tane tane ve anlamını dinleciye yansıtarak okuması Kabe imamı Mahir Yasin‘in dinlenmesinin en büyük sebebidir. Sizde Yasin suresini O’nun tilaveti ile dinlemek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey internet arama butonuna Kabe imamı Mahir Yasin yazarak aratmak ve çıkan videoyu dinlemektir.