İstanbul Esans

By | 3 Ekim 2014

istanbulesansİstanbul esans  Genellikle tek bir kokulu bitkiden fiziksel metotlar ile elde edilen az yada çok uçucu olan ürünlerdir.  esans bitkilerin çiçek, yaprak, meyve, tohum, gövde ve köklerinden elde edilirler. Örneğin; Çiçeklerden ; gül, yasemin, menekşe, portakal çiçeği Yapraklardan ; biberiye, defne, fesleğen Meyvelerden ; portakal, limon, mandalina Tohumlardan ; anason, havuç tohumu Gövdelerden ; tarçın, çam Köklerden ; zambak elde edilmektedir.

esans yapımı için  için akla ilk gelen, kokulu çiçeklerdir. Aynı zamanda kokuyu meydana getiren yağ bulunur. Çiçeklerden çıkarılan bu yağlar alkolle karıştırılır. İstanbul esans ve esans yapımında yapılan çiçekler arasında karanfil, mimoza, yasemin, lâvanta çiçeği, portakal, limon, menekşe, nane, gül başta gelir. Bitkilerdeki kokulu yağ miktarı çok az olduğu için esans yapmak sanıldığından zor bir iştir. Örnek olarak; gül esans iki bin kilo gül yaprağından ancak yarım kilo kadar gül esansı (gül yağı) çıkarılabilir. Esanslar oldukça kalıcı kokulardır, Birçok koku çeşitleri de yer almaktadır. Kişilerin zevk ve tercihine göre esans kokuları bulunmaktadır. Çiçek, meyvemsi gibi birçok koku çeşidi bulunmaktadır. http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden esans ve çeşitleri bularak, sipariş verebilirsiniz.