İsmid Sürme Taşı Nerede Bulunur ?

By | 6 Kasım 2014

ismid-sürme-taşı-nerede-bulunur-İsmid taşı doğal sürmenin temin edildiği taşa denilmektedir. Doğal sürme ismid taşının ezilerek toz haline getirilmesi ile elde edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin de kullandığı sürme ismid taşından elde edilen toz sürmedir. Bu arada belirtmek isteriz ki anlaşıldığı gibi sürme çekmek sünnettir.

İsmid sürme taşından elde edilen toz sürmenin bir çok faydasının olduğu yıllar önce Peygamberimiz (sav) tarafından bildirildiği gibi günümüzde de yapılan araştırmalarla bu faydalar bir kez daha ortaya çıkmıştır. İsmid sürmesinin göze faydası olduğu, kirpiklerin dökülmesini engelleyerek kirpikleri uzattığı, göze parlaklık verdiği, gözün iyi görmesini sağladığı, gözde ki sinirleri kuvvetlendiği vb… bilinen bir faydalarından bazılarıdır.

ismid-sürme-taşı-nerede-bulunurBu kadar faydalı olan ismid sürme taşı nerede bulunur ?

Doğal ismid ataşı en çok dünya üzerinde Arabistan’da bulunur. Doğal bir maden olan ismid Arabistandan dünyanın her yerine dağıtılır.

İsmid sürme taşı nerede bulunur? Türkiye’de üretilir mi?

İsmid taşının çıkarıldığı madenlerden malesef Türkiye’de yoktur. İsmid sürmesi Arabistan’a Hac ve Umre ziyaretine giden hacılar tarafından dönüşte Türkiye’ye getirilmektedir. Bu hacıların sevdiklerine, eş, dost ve akrabalarına hediye etmeleriyle Türkiye’de İsmid sürmesi tanınmış ve yayılmıştır.

İsmid sürme taşı nerede bulunur sorumuzun açık ve net cevabı Arabistan ülkeleri özellikle Mekke ve Medine şehirleridir diyebiliriz.