Hilye i Serif Nedir

By | 21 Haziran 2019

Hilye i Serif Nedir

Hilye i Serif Nedir

Hilye, kelime anlamı açısından cevher, süs, suret, görünüş ve her türlü güzel sıfat olarak açıklanmaktadır. İslami açıdan hilye ise, peygamber efendimizin yüce sıfatlarını anlatan yazılara denmektedir. Bu kaynakların toplandığı metinlere ise Hilye-i şerif deniyor.

Hilye-i şerif günümüzde küçük, PVC kaplamalı karton tabakalar halinde satılıyor. PVC kaplamalı hilye-i şerifler kutlu doğum haftalarında hediyelik olarak dağıtılıyor genel manada. Bu özel duaları okumanın pek çok fazileti bulunmaktadır. Bunlardan biri, peygamber efendimize güzel övgüdür. Peygamber efendimize güzel övgü, aslen salavatı şerifler olarak bilinmektedir. Pek çok hayrı bulunmaktadır. Dileklerinizin gerçekleşmesine ve dualara teşvik olunması açısında hilye-i şerif okumanın türlü çeşit faydası bulunmaktadır.

Hilye-i şerif duasının pek çok farklı salavat ve duadan oluştuğu bilinmektedir. Hilye-i şerif taşımak veya duvara asmak çok manalı bir girişim olaraktır. A6 kağıt boyutunda olan bu PVC kaplı hilye-i şerif dualarınızı istediğiniz yere asabilirsiniz. Genelde toplu olarak satılan hilye-i şerifler, herhangi bir cemiyetinizde misafirleriniz hediyelik olarak alabileceğiniz bir duadır. Oldukça anlamlı bir hediye olacak olan hilye-i şerifler ile bu manalı duanın herkesçe okunmasını ve faziletlerinden faydalanmasını istediğiniz için çok özel bir seçim yapmış olacaksınız. Bu dua özellikle kutlu doğum haftalarında dağıtılır. Peygamber efendimize hürmet için hazırlanmış olan hilye-i şerif, kutlu doğum haftasının anlamı ile de örtüştüğünden çok manalı bir seçim olacaktır.