Hayzek Terlik

By | 8 Kasım 2014

hayzek-terlikTerlik arkası açık ve bazen önü de açık, hafif yarım ayakkabı biçiminde ki ayakkabı çeşidine denilmektedir. Terlik modelleri deri, naylon, lastik ve bez gibi bir çok malzemeden imal edilmektedir. Terliğin geçmişine bakıldığı zaman bilindiği kadarıyla ilk terlik üretimi 1400 yılların başlarında olmuştur. İlk kullanıldığı yer Avrupadır. 1900 lü yıllarda Osmanlı saraylarındada terlik modellerinin kullanıldığı bilinmektedir. Terlik modelleri ilk olarak evde giyilmek üzere düz taban olarak tasarlanmıştır ama zamanla terliğe olan rağbete istinaden yüksek topuklu modern terlik modelleride üretilmeye başlanmıştır.

hayzek-terlik-Terlik modeli üreten bir çok marka ve şirket bulunmaktadır. Bu markalar arasında kalitesi ile öne çıkan markalardan biri de Hayzek terliktir. 2002 yılından beri terlik sektöründe bulunan hayzek terlik sektöründe ilklere imza atarak adını çabuk duyurmuş bir markadır.

Hayzek terlik eva hammaddesini sektöründe öncü olarak ilk kullanan markadır. Eva hammadesi ile değişik ve modern tarzda ürettiği terlik modelleri ile terlik piyasasında yeni bir çığır açmıştır. Bu doğrultuda hayzek terlik üretim kapasitesini sürekli arttırarak başarılı bir çizgi yakalamıştır. Hayzek terlik bu denli başarılı olmasını tabi ki müşteri memnuniyetine gösterdiği önemden de almaktadır.

Hayzek terlik her mevsime uygun terlik modelleri üretmektedir. Mevsimin dışında da her yaş grubuna ve her ortamda giyilmesine özen göstererek terlik modelleri tasarlamaktadır. Ayrıca hayzek terliklerinin rahatlığı ve kaliteli olmasıda hayzek terlik modellerinin tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasındadır.