Hacca Gidene Ne Hediye Alınır ?

By | 30 Ocak 2015

hacca-gidene-ne-hediye-alınırToplum olarak her fırsatta hediyeleşmeyi gelenek haline getirmişiktir. İslamiyette hediyeleşmek gibi güzel davranışlara müslümanları teşvik ettiği için, toplumumuzda hediyeleşmenin ayrı bir yeri vardır.

Evlenen çiftlere herkes bütçesine göre altın, takı yada ev eşyası gibi hediyeler alınır. Yine aynı şekilde yeni doğan bebeğe yakınlık derecesine göre kıyafetler, takı, para, altın takılır.Asker uğurlarken askere para verilir, yanına çamaşır, havlu gibi giysiler konulur.

En önemli yolculuklardan olan hacca gidenlerede hediye vermek toplumumuzda gelenek haline gelmiştir. Peki Hacca gidene ne hediye alınır?

hacca-gidene-ne-hediye-alınır-Hacca gidene genellikle havlu, iç çamaşırı kadın ise örtü, erkek ise takke, çorap, terlik, nevresim takımı gibi orada kullanılacak eşyalar alınabilir.

Bunun dışında çok yakınları hacca gidene ne hediye alınır diye düşünülüyorsa, birinci derece akrabalar hacca gidenin hacı kıyafetlerini, ayakkabılarını, erkek ise ihramını alabilirler. Ayrıca hacdan geldikten sonra dağıtılan hediyeliklerden bazılarını hacca gidene ne hediye alınır diye düşünenler hacılar için temin edebilirler; seccade, tesbih, yüzük, şal, yemeni, takke, misk vb… gibi

Hacca gidene ne hediye alınır diye çok düşünüp hacca gidene bir türlü karar veremeyen bazı müslümanlarda hac yolcusunun yanında lazım olacağını düşündükleri için bütçelerine uygun miktarda para verebilirler.

Hacca gidene ne hediye alınır sorunuzun en iyi cevabını www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesini inceleyerek kolaylıkla bulabilirsiniz.