Hac ve Umre Kıyafetleri Bayan

By | 5 Aralık 2013

hac-umre-bayan-kiyafet1

Eskiden Kutsal Topraklara  ulaşım kara yoluyla yapıldığı için yolculuklar haftalarca sürüyormuş. Tabi uzun yolculuklara dayanabilmekte çok kolay bir iş değilmiş.Günümüzdeyse  teknolojinin gelişmesiyle artık uçaklarla ulaşım sağlanıyor ve birkaç saatlik yolculuktan sonra Kutsal Topraklara ulaşılabiliniyor. Tabi bu kolaylık Hac ve Umre ziyaretine olan talebinde artmasını sağladı.

Artan Hac ve Umre yolcusuyla birlikte orada kullanılacak ihtiyaçlardaki çeşitlilikte fazlalaştı. Kutsal topraklardan gelenler , yeni  gidecek olan Hac ve Umre adaylarının da giysi ve diğer ihtiyaçlar konusunda bilinçlenmelerine sebep oldular.

Bayanların Hac ve Umre kıyafetleri sıcak hava iklimi sebebiyle yakmaz terletmez özelliklere sahip pamuklu keten kumaşlardan  dikilmektedir.Hem vücudun hava almasını sağlayarak terlemeyi  azaltan hem de  pamuklu olması sebebiyle kullananları yakmayan pamuklu keten kumaşlardan imal Hac ve Umre kıyafetleri  bayanlar tarafından tercih ediliyor.Pamuklu keten olması sebebiyle  çabuk buruşmama özelliği de Hac ve Umre kıyafeti avantajları arasında. Kaliteli pamuklu keten kıyafetlerin bir diğer özelliği de sık dokuması sebebiyle iç hatları  belli etmemesidir. Keten kumaşlardan imal Hac ve  Umre kıyafetleri Bayan tunik ve pantolon olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Tunik boyu kişinin isteğine göre tam boy ve ara boy olarak iki çeşittir. Alt pantolonu ise klasik pantolon olarak değil de Hac ve  Umre  ibadetlerinde rahat hareket edilmesi açısından  şalvar kesim bol pantolon olarak tasarlanmıştır.

Hac ve Umre Kıyafeti Gülizar

    Kutsal  toprakların maneviyatına uygun olarak tasarlanmış olan, gösterişten uzak sade ve şık olan Hac ve Umre kıyafetleri ince nakışlar yada küçük dantel ayrıntılarıyla hareketlendirilmişlerdir.

Bir diğer Hac ve Umre ziyareti sırasında tercih edilen kıyafette Feraceler’dir.Özel Medine ipeği kumaştan  yada krep kumaştan imal edilmiş feraceler de boydan olup iç hatları belli etmemesi ve buruşmaması sebebiyle çok rağbet görüyor.Hem sade hem şık olması ve son zamanlarda talebin çok olmasından dolayı model ve çeşidinin fazlalaşması Hac ve Umre ziyareti sırasında ferace seçimini arttırıyor.Yine Ferace kumaşından dikilme şalvar kesim pantolonlarla feraceleri kombinleyip  kullanan bayanlar ibadetlerini rahatlıkla yapabiliyorlar.

 

Erkekler ise bu özel yolculuklarında tamamen rahat olan kıyafetleri tercih ediyorlar.Bunların başında keten kumaştan imal yarım şalvar dediğimiz bol kesim pantolonlar geliyor.Hem rahat hem terletmez olan bu pantolonların bir çok renk seçeneği de bulunmaktadır.

Pantolonun üstüne ise Kutsal Toprakların sıcak hava iklimine en çok uyum sağlayan şile bezinden imal hakim yaka, sade, açık renkli bol kesim gömlekler tercih ediliyor.

hac-umre-bayan-kiyafet2

 

Hac umre kıyafeti 1

 

Alt üst ayrı değilde takım tercih eden ziyaretçilere de keten takımlar tavsiye edilebilir.Kaliteli pamuklu ketenden imal edilen takımlar sıcağı daha az hissettirerek ibadetlerinizi rahat yapmanıza yardımcı olur.Cepli ve düğmeli modelli olan Hac ve Umre takımları beğenilerek kullanılmaktadır.

Hac umre kıyafeti

    Erkek Hac ve Umre ziyaretçilerimiz için bir diğer seçenekte Afgan takımlardır.Tamamen pamuklu ve dökümlü kumaştan olan Afgan takımlarının üstü uzun cellabiye ve altı şalvar pantolondan oluşmaktadır.Vücuda hava aldırması ve terlemeyi azaltması sebebiyle çok rahat kullanışlı Hac ve Umre kıyafetlerinden biridir.

cellabiye

    Sonuç olarak Hac ve Umre ziyaretinde ibadetlerinizde zorlanmamanız için kullanacağınız giysilerde rahatlık  ön planda olmalı.Rahat ve konforlu Hac ve Umre  kıyafetleri birçok model seçeneğiyle ihvan.com sitesinde bulunmaktadır.