Hac Hediyeleri

By | 16 Şubat 2015

hac-hediyeleri-Hac vazifelerini yerine getirip yurda hacı olmuş olarak dönen hacılar kendilerini ziyarete gelenlere hediye ettikleri eşyalara hac hediyeleri denilmektedir.

Hac Hediyeleri hacı olmanın mutluluğunu ve İslamın 5 şartındna birini yerine getirmenin şükrü olarak hayır yapmak niyeti ile dağıtılmaktadır. Ayrıca yeni hacılar mutluluklarını paylaşan sevdiklerini mutlu etmek kendi hacılıklarından ufak bir hatıra sevdiklerine bırakmak için de Hac Hediyeleri dağıtmaktadırlar.

Hac Hediyeleri iki şekilde olmaktadır. Birincisi kutsal yerlerden bizzat hacılar tarafından alınıp Türkiye’de ki sevdiklerine dağıtılan özel Hac Hediyeleridir. İkincisi ise Türkiye’den alınıp gelen misafirlere verilen Hac Hediyeleridir.

hac-hediyeleriKutsal yerlerden yani Mekke ve Medine’den alınan Hac Hediyelerinin başında sürmeler, inci takılar, kınalar, bayanlar için Medine ipeği feraceler, özel örtüler, şallar, Kabe maketleri gibi özel hediyeler gelmekteddir. Bu özel Hac Hediyeleri hacının en yakın birinci dereceden akrabalarına özel olarak getirdiği hediyelerdir. Eşine, kızına, oğluna, torununa, kardeşine vb… gibi.

Türkiye’den alınan hediyelikler ise hemen hemen ziyarete gelen herkese dağıtılan genel Hac Hediyeleridir. Bunlar tesbih, seccade, sürme, yüzük, örtü, esans, koku ve kına tarzı hediyelerdir.

Ayrıca kutsal yerlerden getirilen en önemli hediye hiç şüphesiz hurma ve zemzem suyudur. Bütün misafirlere ikram edilen zemzem suyu ve hurma Hac Hediyeleri arasında özel bir yere sahiptir.

Hac Hediyelerinin hepsini ayrıca zemzem suyu ve hurma çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.