Hac Elbiseleri Bayanlar İçin

By | 21 Haziran 2019

Hac Elbiseleri Bayanlar İçin

Hac Elbiseleri Bayanlar İçin

Hacca gitmeye karar veren bayanlar, günler kala hac kıyafeti araştırmalarına başlıyor. Hac kıyafetleri, bayanlarda ihrama girme şartı gibi bir şart olmaması sebebi ile çok çeşitli olarak göze çarpmaktadır. Rengi, deseni ve kumaşı önemli olmasa bile bayanlar için hac kıyafetleritasarlanırken sade, düz, desensiz ve parlak detayları olmayan kıyafetler daha fazla tercih ediliyor.

Elbiselerin en önemli özelliği hafif olmaları. Bilindiği üzere kutsal topraklar güneyde yer aldığından dolayı daha sıcak ve kurak yerlerdir. Bu yüzden hac kıyafetlerinde en önemli detay, serin tutması ve terletmemesidir. Açık renklerin güneş ışıklarını yansıtması sebebiyle daha çok krem, açık yeşil veya beyaz renkler daha fazla tercih sebebi oluyor hac kıyafetlerinde.

Kutsal topraklarda yaşayan arap asıllı bayanlar daha çok koyu renkleri tercih ettikleri için bazı bayanlar koyu renk hac elbiseleri de tercih edebiliyor fakat gözde renkler kesinlikle koyu renkler değildir. Masumiyeti de ön plana çıkarak ve ibadetler esnasında da genellikle açık renkler kullanıldığından açık renk, bol kesimli hac elbiseleri her sene yine favori oluyor. Kolay giyilmesi ve vakit kaybı olmaması açısından ise daha çok fermuarlı elbiseler tercih ediliyor.

Hac ibadeti için yolculuğa çıkmadan evvel bu kıyafetleri edinmeniz, uçağa binmeden önce bu kıyafetleri giymiş olmanız da kolaylık olması açısından önemli bir ayrıntıdır. Hac elbiselerinizi almadan önce mutlaka internette küçük bir tura çıkmanız da iyi olacaktır.

Hac ve Umre Malzemeleri için Tıklayın