Gümüş Zemzem Takımları

By | 30 Ekim 2014

Zemzem takımları üretildikleri madene göre çeşitliliğe ayrılır. Gümüş, cam ve porselenden üretilen zemzem takımları kişiler zevklere ve bütçelere göre tercih edilmektedirler. Zemzem takımları arasında en gösterişli duran hiç şüphesiz gümüş zemzem takımlarıdır.

Gümüş zemzem takımları birinci sınıf kaliteden olan gümüş madeninden ürtetilmektedir. Kalitesi yüksek olan gümüş zemzem takımları yıllarca kullanılabilmektedir.

gümüs-zemzem-takımları

Gümüş zemzem takımlarının yapıldığı madende çeşitlilik göztermektedir. Bunlar yerli gümüş madeninden yapılan gümüş zemzem takımları ve yabancı italyan gümüş madeninden yapılan gümüş zemzem takımlarıdır. Her iki grup zemzem takımıda kaliteli ve kullanışlıdır.

Gümüş zemzem takımları çeşitli modellerde tasarlanmaktadır. Bazı gümüş zemzem takımları üretildiği madenin kalitesine uygun değerli taşlarla süsülenirken bazı gümüş zemzem takımları otantik ve osmanlı motifleriyle tasarımcılar tarafından dizayn edilmektedir.

gümüs-zemzem-takımları-Gümüş zemzem takımları devamlı bakım yapılması gereken eşyalardandır. Gümüş zemzem takımları kullanıcılarının dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Şöyle ki bilindiği üzere gümüş zamanla kararan bir madendir. Hatta kararması gümüşün kalitesini göstermektedir. Malesef kararan gümüş kötü bir görüntü sergiler. Bu yüzden kararan gümüş zemzem takımları parlatılmalıdırlar. Gümüş parlatıcılarının hepsini gümüş zemzem takımlarını parlatmada da kullanabiliriz. Gümüş parlatmak için üretilmiş özel kremler hem daha kolay parlatma işini yapmamızı sağlar hemde gümüşlerin gerçekten güzel parlamasına sebep olur. Gümüş parlatmada geleneksel yöntemlerde kullanılmaktadır külle gümüş parlatmak, limon – karbonat karışımıyla gümüş parlatmak vb… gibi istenildiği takdirde bu doğal yöntemlerle gümüş zemzem takımlarımızı parlatabiliriz.

Gümüş zemzem takımlarının bakımı diğerlerine göre biraz daha zor olsa da hem görsellik bakımından hem de kalite bakımından bu zorluğa katlanmaya değer diye düşünülmekte ve zemzem takımlarında en çok tercih edilen takımlardan olmaktadır.