Göze Sürme Nasıl Çekilir ?

By | 5 Kasım 2014

göze-sürme-nasıl-çekilirMakyaj yapmak aslında incelik isteyen bir sanat gibidir. Yüz makyajının doğru yapılması yüzünüzü çok güzelleştiriceği gibi yanlış yapılmış bir makyaj yüzünden yüzünüz çok kötü görünebilir. Örnek vermek gerekirse yüzünüzde izlerin olduğunu varsayalım doğru kullandığınız kapatıcılar ile yüzünüzün izlerini kapatıp bebek gibi pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Bunun tam tersi olarakta yüzünüzde hoşlanmadığınız bir bölge varsa yanlış bir makyajla bu bölgeyi dahada belirgin göstererek yüz simetrinizi daha kötü gösterebilirsiniz.

Yüz makyajının doğru yapılması göz makyajından geçmektedir. Göz makyajı sürme çekmek, far sürmek, göz altı torbalarını kapatmak,  kirpik uzatmak, kaş inceltmek ve kalınlaştırmaktan oluşan işlemlere denir. Göz makyajının en hassas noktasıda göze sürme çekmektir. Peki doğru bir makyaj için göze sürme nasıl çekilir ?

göze-sürme-nasıl-çekilir-

Göze sürme nasıl çekilir sorusunun teknik ve genel detaylarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Göze sürmek için eyeliner, kalem, likit ve toz sürme kullanılmaktadır.
  • Küçük yapılı gözlerde açık renk büyük yapılı gözlerde koyu renk sürmeler tercih edilmelidir.
  • Gözü ortaya çıkarmak için sürmeyi çekik sürüp göze farla gölge yapılmalıdır.
  • Spor görünümlü bir sürme çekmek için sürmeyi üst göz kapağının dışına sürmelisiniz,
  • Klasik ve abiye bir kıyafet için sürmeyi alt göz kapağının içine çekmelisiniz,
  • Göz için kullandığınız sürme kalemi ile kaşlarınızı boyayabilir ve daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Göze sürme nasıl çekilir, kendi gözünüzün doğru göz makyajı nasıl olmalıdır gibi sorularınızı güzellik uzmanlarından öğrenebilir böylelikle kendi kendinize göz makyajınızı doğru yapabilirsiniz.