Ferace Fatih

By | 3 Nisan 2015

ferace-fatihFerace çok uzun yıllardan beri kapanarak giyinmeyi kendilerine yaşam biçimi haline getirmiş bayanlar tarafından kullanılmaktadır. Ferace Fatih sultan Mehmet zamanından beri yurdumuz topraklarında da beğenilerek kullanılmaktadır.

Osmanlı imparatorluğunun en büyük padişahlarından biri olan ve İstanbul’u fethederek adını tarih sayfalarına altın harflerle yazan Fatih Sultan Mehmed han aynı zamanda bir islam halifesiydi. Çarşaf ve Ferace Fatih‘in döneminde daha fazla kullanılan dış kıyafet giysilerden biriydi. Daha sonra yeni Türkiye Cumhuriyet’inin kullanımıyla birlikte çarşaf ve Ferace Fatih zamanında ki kadar çok kullanılmamaya başlandı. Çarşflar yok denecek kadar az kullanılmaya feracelerin yerini ise manto, pardesü ve kap gibi kıyafetler almaya başlamıştır.

ferace-fatih-Son yıllarda ise nerdeyse ferace modellerinin üzerinde ki ölü toprak kalktı denilebilir. Ferace tekrar sık sık tesettürlü bayanlar tarafından kullanılan dış giyim kıyafetleri arasında yerini almıştır. tabi zaman içinde her şeyde olduğu gibi ferace modellerin de de değişimler olmuştur. Yeni stil ferace modelleri aslını bozmadan modern çağa ayak uydurmuş olarak gözümüze hitap etmektedir.

Ayrıca ferace modelleri tarz olarak sadece klasik tarz değil spor, abiye, gösterişli, mütevazı, sade, ışıltılı bir çok tarzda seçenekler ile reyonlarda yerini almıştır.

Ferace modellerinde ki bir diğer önemli değişiklik ise sadece siyah değil sezonun moda renklerinde de üretilmeye başlanması olmuştur.