Esans Yağı

By | 16 Ekim 2014

esansyağı    esans yağı kokulu bitkilerden elde edilir. Kokulu olmaları bitkinin değişik bölümlerinden gelir: yapraklar, çiçekler, kabuk, kökler, tohumlar ve meyveler. Aromatik bitkilerden elde edilen uçucu yağlar açıkta bırakılınca, oda sıcaklığında bile buharlaşabildiklerinden ve güzel kokulu olduklarından “ esans yağı ” ismiyle de anılırlar. esans denmesinin bir başka sebebi de parfümeride  kullanılmalarıdır.

Aromatik bitkide kokuyu meydana getiren uçucu yağlar, bitki organlarının herhangi birinde olabilir. örnek olarak çiçekte “lavanta çiçeği”, taç yapraklarda “ gül ”, yapraklarda “ nane ”, meyvede “ anason ”, otsu kısımda “ kekik ”, kabukta “ tarçın kabuğu ” gibi Ayrıca doğal esans yağı tedavi amaçla da kullanılmaktadır. Aşağı yukarı 100 kilo çiçekten 2- kilo esans elde edilmektedir. Ayrıca gül ve limon çiçeğinin kokuları da temel yağların damıtılması, sıkıştırılması ya da sızdırılmasıyla elde edilir. Koku, misk ya da amber katılmasıyla sabitleştirilir.

Kaliteli bir esans, doğal esanslarla sentetik maddelerin karışımından elde edilir. Tedavide uçucu yağlar şuralarda kullanılır: Solunum ansiteptiği (okaliptüs yağı), idrar söktürücü (ardıç esansı), mantar hastalıklarına karşı ( kekik yağı ), mide salgısını artırıcı ( nane yağı ), gaz söktürücü ( anason yağı ) birbirinden güzel esans kokularına http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden ulaşabilir, sipariş verebilirsiniz.