Damla Kehribar Tesbih

By | 9 Ekim 2014

damlakehribartesbihdamla kehribar tesbih şık görünümü nedeni ile sıklıkla tercih edilen bir tesbih modeli olarak öne çıkmaktadır. Ancak kehribarın son derece zor bulunan bir madde olması hem damla kehribar tesbih fiyatlarını yükseltmekte hem de bu nadide tesbih modellerinin taklitlerinin yapılmasına neden olmaktadır. damla kehribar tesbih için belirleyici en önemli özellik yoğun çam kokusudur. Çam reçinelerinin birikmesi sonucu oluşması nedeni ile kehribar yakıldığı zaman etrafa son derece yoğun bir çam kokusu yayar. Ayrıca kehribar tesbih son derece hafiftir. Özellikle de tuzlu suda batmaz. Sıcak suyun içerisine konulan kehribar tesbihin bir süre bekledikten sonra suyun rengini değiştirmesi gerekir.

Kehribar satın alırken orjinalliğinden emin olmak için uygulanacak en kesin yöntem kimyasal testlerdir. Kimyasal testler kesin sonuç vermektedir. Tercih edilebilecek bir diğer yöntem ise kehribar taşını satın alarak tesbih ustalarına bu taşı vererek belirli bir ücret karşılığında kehribar tesbihi teslim almaktır. Bu alanda
isim yapan tesbih ustaları tarafından kehribar tesbih ismi ile satılan tesbihlerin de orjinalliği garantidir. Çünkü hiçbir usta yıllarca emek vererek yaptığı ismi sahte ürünlerle riske edemez. ihvan.com.tr adresinden tesbih ve çeşitlerine ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.