Cübbeli Ahmet Hoca Hurma

By | 19 Kasım 2014

cübbeli-ahmet-hoca-hurma

Cübbeli Ahmet Hocayı tanıyanlar kendisinin kronik bir şeker hastası olduğunu bilirler. Bir çok sohbetinde bu rahatsızlığından ve çektiği sıkıntılardan bahsetmekten çekinmemiştir. Kendisi gibi şeker hastalığından muzderip olanlar için kendine iyi gelen yöntemleri ve yiyecekleride bu hastların faydalanmaları için paylaşmıştır.

Dinimizde özel ve manevi bir yeri olan yiyeceklerden biride hurmadır hiç şüphesiz. Fakat şekerli bir tadı olduğu için malesef şeker hastaları hurma gibi bir meyveyi çok fazla tüketememekteydiler ta ki Cübbeli Ahmet Hoca hurma olarak Berni hurmasını tavsiye edene kadar. cübbeli-ahmet-hoca-hurma-

Cübbeli Ahmet Hocanın tavsiye ettiği Berni hurması hakkanda rivayet edilen Hadis-i Şerif şöyledir;

”Sizin  hurma çeşitlerinizin en hayırlısı  Berni’dir. İçinizde ne dert varsa çıkarır bu hurmada dert yoktur.

Hadistende anlaşılacağı gibi Berni hurması hastalıklara şifa olacağı gibi kendisinin tüketilmesinde de hiç bir zarar yoktur.

Bu Hadisten yola çıkarak Cübbeli Ahmet Hoca hurma hakkında da bunu demek istemiştir. Çünkü Şeker hastaları için Berni hurmayı doğru ölçülerde yemek şekeri çıkartmamaktadır.  Böylelikle Şeker hastalarıda Berni hurma sayesinde artık hurma tüketebilmektedir. Cübbeli Ahmet Hoca hurma olarak Berni hurması tüketmekte ve diğer hastalara bu hurmayı tüketmelerini tavsiye etmektedir.

Mekke’de yetişen Berni hurmasını ihvan.com.tr online satış sitesi sayesinde bulmanız çok kolay. İhvan.com.tr evinizden çıkmadan yapacağınız siparişle ayağınıza kadar Berni hurmasını 1 günde teslim etmektedir.