Çorap Mest

By | 17 Ekim 2014

Ayakları topukları ile beraber örten ayakkabıya mest denilir. Mestler abdestli olarak ayağa giyilir ve daha sonra alınan abdestlerde ayakların tekrar yıkanmasına gerek kalmaz. Bu yüzden özellikle çorap mest büyük kolaylık sağlar. Özellikle yaşlılar ve çalışan kesim tarafından mest çok kullanışlı bir giysidir.

Mestlerin bir çok çeşidi vardır. Eskiden en çok tercih edilen mest çeşidi yumuşak deriden imal edilen fermuarlı mestlerdi. Fakat bu mestleri ayakkabı ile kullanmak biraz rahatsızlık vermekteydi. Mesti giyebilmek için ayakkabının bir numara büyük alınması gerekmekteydi ki bu da genellikle kullanıcılar açısından memnuniyet verici bir durum değildi.

Günümüzde artık ihtiyaç duyulmasından kaynaklanan talepler sebebiyle ve üretim imkanlarının artmasından dolayı mest daha geliştirilerek yeni modelleriyle üretilmeye başlanmıştır. Çorap mest , mestin en yeni ve en kullanışlı modeli olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

corap-mest-uclu

En gelişmiş teknoloji ile üretilen çorap mestin teknik özellikleri şöyledir;

  • Ortasında insan derisinden esinlenerek yapılmış bir tabaka da bulunan 3 kat katmandan oluşmaktadır,
  • Özellik olarak su geçirmeyen ama havayı geçiren ve terin dışarı atılmasını sağlayan özel bir dokumadan üretilmiştir,
  • Dayanıklı kalın bir çorap şeklinde tasarlanmıştır,
  • Estetik görünüşlüdür,
  • Nefes alabilen yapısıyla teri dışarı atar ve ayağı rahatsız etmez,
  • Krem, kahve lacivert, gri ve siyah olmak üzere değişik renk seçenekleri bulunmaktadır,

corap-mestDinimizde fıkhi olarak mestin genel özellikleri su geçirmemesi, bağsız olarak dik durabilmesi, 5 – 5,5 km kadar mesafeyi yürüyebilecek kadar dayanıklı olabilmesidir. Çorap mest fıkhi olarakta bir mestte bulunması gereken bütün bu özelliklere sahip olduğu için kullanılması caizdir.

Çorap mest çalışan bayanlar, kış aylarında dışarıda çalışmak zorunda kalanlar, yaşlılar ve yolculukta olanlar için çok pratik ve kullanışlıdır. Çorap mestin pratikliği sayesinde hem zamandan tasarruf edilebilir hemde abdest almak uygun olmayan zaman ve mekanlarda daha kolay hale getirilebilir.