Çektikçe Parlayan Tesbih

By | 19 Ekim 2014
çektikçeparlayantesbih Tesbih Boncuk, kemik, taş gibi küçük parçaların bir ipe dizilmesi insanlık tarihi kadar eskidir. İlk insanlar avladıkları avın parçalarını ip benzeri şeylere dizer, bir sonraki avda başarı getirmesi için üzerilerine takarlardı. Daha sonraları bu tip takılar kötülüklerden ve düşmanlardan koruması için savaşlarda da takılmaya başlandı. Bugün bile bazı taşların özel uğurlar getirdiklerine inananlar vardır. Tesbih bir ipe dizili, çeşitli maddelerden yapılan belirli sayıda tanelerden oluşmaktadır. Tesbih kültürümüzde erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarındandır.

Özellikle çektikçe parlayan tesbih kullanmaktadırlar. Gerek elde çekim için gerekse koleksiyon anlamında tesbih kullanımı zaman içerisinde gelişmiş ve tesbih yapımı sanat haline gelmiştir. Günümüzde el emeğiyle özel tesbih üreten birçok ustamız bulunmaktadır. Her tür malzemeden tesbih yapılabildiği gibi bu malzemelerin kıymetli olanları makbuldür ve değer görür.

Oltu Taşından Yapılmış Ürünler çektikçe parlayan tesbihlerdendir. ve Daha Hoş Görüntü Almaktadır.

Ahşap Grubu Tesbihler de çektikçe parlayan tesbihlerdir ve renkleri koyulaşmaktadır. Abanoz Ürünler Zaten Siyah Renkte Olduklarından renk anlamında bir değişiklik göstermezler. ihvan.com.tr adresinden yüzlerce tesbih modeli bularak, sipariş verebilirsiniz.